Ingrediënten voor twee personen: 150 ml yoghurt naar keuze (met of zonder fruit, op basis van zuivel, soja, kokos, … ) 150 ml melk naar keuze (koemelk, haver, rijst … ) 2 eetlepels chiazaad toppings naar keuze

Read More

Dit heb je nodig voor acht drankjes: 2 komkommers ½ galiameloen 250 ml water 350 ml bruiswater sap van een halve limoen 2 tl suiker (of aangepaste hoeveelheid suikervervanger naar keuze) om te garneren: een paar verticaal gesneden plakjes komkommer

Read More

Dit heb je nodig voor 4 porties: 100 g jonge spinazieblaadjes 4 radijsjes 3 lenteuitjes ½ oranje paprika ½ rode paprika 100 g kerstomaatjes 150 g aardbeien ¼ verse perzik 4 el gehakte walnoten 4 el pompoenzaden 4 el zonnebloemzaden Voor de dressing: 4 el extra vierge olijfolie 2 el balsamicoazijn 1,5 el walnootolie (optioneel)…

Read More

120 ml amandelmelk (of een plantaardige melk naar keuze) ½ theelepel appelazijn 140 g glutenvrij havermeel 1 rijpe banaan 2 eetlepels pindakaas van Buddy Buddy 2 eetlepels ahornsiroop 1 eetlepel bakpoeder een snuifje zout 140 g vegan chocoladedruppels  Kokosolie Frambozen om te garneren

Read More

1 ajuin 200 g wortels Gele paprika 4 cm gember 2 teentjes look 400 g shiitakes Sojasaus Ketjap manis Bosajuin Sesamolie Olijfolie Peper Zout Komijn

Read More

Broccoli Sesamzaad 5 teentjes knoflook 3 el sojasaus 1 limoen 5 cm gember

Read More

Gembersiroop Prosecco Limoen  Munt Bruiswater  Ijs 

Read More

2 courgetten 500g aardappelen (vastkokend) 500g spruitjes Honing Boter Enkele takjes tijm Enkele walnoten  Gratinkaas

Read More

1 ajuin 2 tenen look Butternut of andere pompoen (+/- 1kg) 800g linzen uit blik 150ml groentebouillon Tomaten passata (grote fles van +/- 700g) 500g ricotta 120g spinazie Cheddar strooikaas Lasagne vellen Nootmuskaat Peper Zout Cayennepeper

Read More

Salsa:   Passata 2 rode uien Groene paprika Sap van een halve limoen Koriander Komijn Chilivlokken Gerookte paprika Oregano Teentje knoflook Uienpoeder   Guacamole:   2 avocado’s Kerstomaatjes Sjalotje Sap van een halve limoen Koriander Komijn   Vulling wraps:   No Meat Gele paprika Rode ui 2 teentjes look Rode zoete punt paprika Sla Zure…

Read More

10 speculaaskoekjes 2 citroenen 1 kl gember geraspt 250 ml room 4 peren 175g rietsuiker 2 kruidnagels 1 kaneelstok Muntblaadjes Vanille-ijs van de Trommelhoeve

Read More

50g gehakte walnoten  4 bananen 2 kl citroensap 12 bolletjes bio vanille-ijs van De Trommelhoeve 250 ml room 100g suiker 150g fondant chocolade

Read More

    •    400g Halloumi     •    Courgette     •    Gele paprika     •    Kerstomaten     •    6 Takjes Basilicum     •    6 takjes Peterselie     •    4 takjes munt     •    Limoen     •    Olijfolie     •    Peper en zout

Read More

Ingrediënten: (hoeveelheid zelf te bepalen) –    wortel in julienne –    koolraap of daikon in julienne  –    6 verschillende soorten kiemen –    peterselie –    babyspinazie –    Herbamare –    citroensap –    zwarte peper –    olijfolie –    snuifje karwijzaad

Read More

– 4 verse makreelfilets  – 250 gram tarwenoedel  – 2 kleine kroppen paksoi  – 2 lente-uitjes  – 2 centimeter verse gember  – 2 takjes verse koriander  – 6 gedroogde shiitake’s  – 1 eetlepel wakame – 2 eetlepels miso  – 250 milliliter sake  – 2 eetlepels mirin  – 1 eetlepel donkere sojasaus  – 1 eetlepel witte…

Read More

– 250 g havermout – 400 ml plantaardige melk – 2 bananen – 1 el quinoavlokken – 1/2e tl spirulinapoeder (blauw of groen) – 2 geraspte appels – 1 el kokosolie

Read More

1 ui 1 knolselder 1 loskokende aardappel 1,5 l groentebouillon plantaardige olie peper en zout

Read More

7 g gedroogde instant gist 50 ml handwarm water 30 g rietsuiker 280 g tarwebloem 70 g volkorenmeel 3 g zout 100 g pompoenpuree merg van 1 vanillestokje 70 ml havermelk 30 ml koolzaadolie olie 75 g rietsuiker 1 el. kaneel snufje gemberpoeder snufje gemalen nootmuskaat snufje piment 3 el. koolzaadolie

Read More

Voor het deeg: 2 eieren 100g boter 300g bloem scheutje water   Voor de vulling: olijfolie 1/2 chilipeper 2 takjes verse oregano 2 takjes verse tijm, geritst 1 el ricotta 10 zwarte olijven ontpit 1 rode paprika 1 teentje look 1 ui 125g champignons peper en zout 50g chorizo

Read More

1 portie sushirijst 250 g wortelen 20 g verse gember 1 el rijstazijn ½ tl suiker zout 2 el zwart sesamzaad 8 ingemaakte umeboshi 1 norivel

Read More

6 el kokosolie 5 el ahornsiroop 100 g kokosschaafsle ½theelepel vanille extract snuifje zout

Read More

200 g bloem 100 g kokosbloesemsuiker 65 g cacaopoeder 1 tl bakpoeder 1/4 tl zeezout 180 ml water (of amandelmelk) 160 ml gesmolten kokosolie 60 ml tahin 2 tl witte miso 2 tl agavesiroop zeezout (als topping)

Read More

Cake:  180g rijstmeel 80g maïzena 220ml amandelmelk 180g geraspte wortel 120g suiker 100g vegan yoghurt 1 tl bakpoeder 1 tl zout 1 citroen 1,5 tl kaneel 1 tl gemberpoeder 2 handjes gedroogde cranberries   Topping: 100g poedersuiker 2-3 tl citroensap   Of voor een gezondere optie: extra vegan yoghurt 2-3 tl citroensap   Optioneel: gehakte…

Read More

120 ml water 180 ml volle melk (of sojamelk) Essentiële lavendelolie 1-2 tl honing 1 zakje earl grey thee (of 1 el losse thee) Kaneelpoeder

Read More

600 ml halfvolle melk (of een plantaardige variant)  50 g kokosmelk  1 rijpe banaan  2 afgestreken koffielepels cacaopoeder 2 koffielepels honing

Read More

½ limoen 3cl GIMBER 15cl bruiswater IJsblokjes  

Read More

4 eieren 800g tomatenblokjes 1 ui 2 teentjes look 1 rode paprika 1 groene paprika 1tl paprikapoeder 2tl komijnpoeder Snuifje kaneel Chili(vlokken/poeder) Verse peterselie Olijfolie Peper Zout

Read More

Deeg:  120 gram kokosolie, hard, in stukjes gesneden 100 gram rietsuiker 4 eetlepels bruine suiker, oerzoet of kokossuiker 4 eetlepels appelmoes 1/2 theelepel vanillepoeder 260 gram speltbloem (of een ander soort bloem) 1/2 eetlepel maizena of arrowroot anderhalve theelepel bakpoeder  snufje zout 1 theelepel plantaardige melk 1,5 theelepel kanaal (kan meer of minder naar wens)…

Read More

50g bloem 50g amandelbloem 2tl lijnzaadmeel/poeder 180ml sojamelk (of alternatief) 90g suiker (of alternatief) 20g gesmolten kokosolie 1tl bakpoeder Walnoten Chocoladeschilfers / Chocolate chips

Read More

200g Bloem 120g Kokosbloesemsuiker 50g Pompoenpuree 50g Appelmoes 180g Vegan boter (of kokosolie) 120g Vegan chocolate chips 1 koffielepel Pompoentaart kruiden 1 koffielepel kaneel 1 koffielepel bakpoeder

Read More

1 pak kruimeldeeg 450 gr pompoenvlees 2 grote eieren 1 eidooier 75 gr donkerbruine suiker 1 theelepel gemalen kaneel halve theelepel gemalen muskaatnoot halve theelepel gemalen kruidnagel halve theelepel gemberpoeder  275 ml slagroom

Read More

50 gram spinazie 100 gram blauwe bessen  50 gram aardbeien  200 ml groene thee (afgekoeld) 

Read More

4 rode geroosterde rode paprika’s 30g kopje paneermeel 40g walnoten 3el olijfolie Sap van 1 citroen Paprikapoeder Chilivlokken Komijn 2 teentjes knoflook Zout naar smaak

Read More

• 125 g havermout • 2 eieren • 3 appels • 75 g rozijnen • 40 g amandelen • 40 g walnoten • Kaneelpoeder • 150 ml (plantaardige) melk

Read More

1 watermeloen 1 komkommer 1 limoen 100g feta 2el olijfolie Verse munt Peper

Read More

500g penne 2 uien 4 teentjes look 800g tomaten(blokjes) uit blik 2 rode chilipepers (of 1 grote) Verse basilicum Zout (vegan) kaas of gistvlokken Olijfolie

Read More

1 ui 1 teentje look 600ml groente bouillon 450g groene erwten 20g munt 20g basilicum 1el olijfolie 2el plantaardige yoghurt Zout Peper Citroensap

Read More

1 pak tofu 2 zoete aardappelen 4 kerstomaten 4 champignons 4 el olijfolie 2 el cajunkruiden

Read More

Ingrediënten voor 1 portie: · 3 kwarteleitjes · 1 avocado · Handjevol pecannoten · Een halve rode ui · 100 g wilde raketsla · Enkele eetbare bloemen

Read More

Mix 1 • 150 g havervlokken • 75 g hazelnoten • 100 g amandelen • 75 g gepofte quinoa • 50 g lijnzaad • 50 g zonnebloempitten • 50 g pompoenpitten • 1 tl kaneelpoeder • ½ tl gemberpoeder • ½ tl kardemompoeder   Mix 2 • 50g gojibessen • 50g rozijnen • 50g moerbeien…

Read More

• 40-tal scampi • 2 avocado’s • 1 komkommer • Sla • 1 ui • 1 tl rietsuiker • 1tl mosterd • Olijfolie (of andere plantaardige olie) • 1 teentje knoflook • Peper & zout

Read More

• 500 gr glutenvrije bloem • 4 eetlepels bloemsuiker • 200 gr plantaardige boter • 2 zakjes vanillesuiker • 500 ml plantaardige melk • 2 theelepels bakpoeder • 2 theelepels baking soda (bicarbonaat) • Wafelijzer

Read More

• 1 bloemkool • 3 tomaten, ontpit en in blokjes gesneden • 1 ui • 1 teentje look • 3cm gember • 1 eetlepel rode curry pasta • 1 eetlepel kokosolie • 400 ml kokosmelk • Kurkuma • Gemalen komijn • Zout • Verse koriander

Read More

• 8 tomaten • 1 prei • 2 wortels • 1 ui, gesnipperd • 1 aardappel • 1 eetlepel tomatenpuree • 1 liter groentebouillon • Olijfolie • Peper • Zout • 2 laurierblaadjes • Verse peterselie • Tijm

Read More

Ingrediënten: 300g spaghetti/tagliatelle/penne 300g vegan bacon/spek(blokjes) 500ml ongezoete amandelmelk 6 eetlepels edelgistvlokken 4 teentjes knoflook 2 rode uien Olijfolie Gerookt paprikapoeder Verse basilicum of peterselie Peper & Zout

Read More

Ingrediënten voor 4 personen:   200 g gestoomde tempeh 2 el tahin 1 el tamarisaus 1/2 tl knoflookpoeder 1/2 tl gerookt paprikapoeder 1 tl ahornsiroop 2 – 3 el veganaise een scheutje appelazijn  een snufje cayennepeper 1 lente-uitje fijngesnipperd 1 wortel geraspt extra veganaise (optioneel) (zee) zout naar smaak

Read More

Ingrediënten:   200 g linzen (gedroogde) 1 kg broccoli 2 ajuinen 2 el milde currypasta 400 ml kokosmelk Basmatirijst (om erbij te serveren) Olijfolie

Read More

Ingrediënten voor 4 glazen: – Sap van 4 pompelmoezen  – 200ml water – 300ml tonic – 12 el agavesiroop (of honing) – 4cm gember – 8 takjes rozemarijn – IJsblokjes

Read More

400 gram zijdentofu 200 ml slagroom* 250 gram speculaas 5 el agavesiroop Enkele druppels vanille-extract 1 kop straffe koffie Scheutje likeur (Type Amaretto of 43) Cacaopoeder   *opklopbare vegan room of aquafaba: vocht uit 1 blik kikkererwten opkloppen met suiker tot het de gewenste structuur en zoetheid heeft. 

Read More

Ingrediënten voor 1 portie:   2 bananen 45g verse havermout 4 el kombucha 4 el Griekse yoghurt 2 tl natuurlijke siroop of honing 1 tl chiazaad  1 tl bio vanille extract

Read More

Ingrediënten voor 2 smoothies:   1 banaan  150g bevroren mango 350ml ginger-lemon kombucha

Read More

Ingrediënten voor 8 personen: 1,5kg zoete aardappelen 2 avocado’s 200g plantaardige yoghurt 5el veganaise 1 teen knoflook 4 el (maïs)zetmeel Koriander Chilipoeder Olijfolie Peper & zout

Read More

1 eetlepel olijfolie 15g boter 1 grote ui 2 stokjes selder 2 tenen knoflook 200g kastanjechampignons 1 rode peper 1 grote geraspte wortel 1 eetlepel gedroogde oregano 1 eetlepel gerookt paprikapoeder 100g rode linzen (blik of gekookt) 2 eetlepels tomatenpuree 300ml groentebouillon 100g vers paneermeel 100g gemengde noten zoals walnoten, noix de Brasil, Pecan, hazelnoten,…

Read More

1 blik linzen 1 savooikool 10 aardappelen 400 ml ongezoete sojamelk 100 ml sojaroom of haverroom cayennepeper 4 teentjes knoflook 1/2 tl kurkuma 1/2 tl gemalen koriander peper en zout 6 takjes bladpeterselie 2 el maisgriesmeel

Read More

– 1 aubergine – 3 knoflookteentjes (gesneden) – 1,5 eetlepel olijfolie – zout – peper – garam masala kruiden – 40g tahini – 1 blik kikkererwten (uitgelekt 240g) – limoensap – koriander – brood, toast of crackers (om erbij te serveren)

Read More

4 ajuinen  3 teentjes knoflook 1 – 2 rode chilipepers  2 aubergines  Olijfolie  10 gekneusde koriander  2 tl gemalen kaneel 1 tl oregano 1 l gepelde tomaten uit blik  Cayennepeper  Zout  Granaatappelpitten  Noten naar keuze   BRON: EVA

Read More

Kip: – 4 kippendijen – 1 el olijfolie – 2 el citroensap – 1 el honing – 2 el tamari   Avocado dressing: – 100ml amandelmelk – 2 avocado’s – sap van halve limoen – verse koriander – enkele blaadjes munt – enkele blaadjes basilicum – 2 tl honing – zeezout – 2 teentjes look…

Read More

130 g bloem 100 g havermout 1 tl bicarbonaat 1 tl kaneelpoeder 1/2 tl zout 1/2 tl xanthaangom (niet gebruiken indien het al in je bloemmengeling zit) 1/4 tl gemalen nootmuskaat 260 g ongezouten en ongezoete pindakaas 120 ml ahornsiroop 80 g ongezoete appelmoes (of geplette banaan) 60 ml kokosolie , gesmolten 40 g kokosbloesemsuiker…

Read More

Bulgur: – 200g parelcouscous – 1/4 tl zout – 1 wortel – 30g amandelen – 30g pistachenoten – 80g mais – 6-tal radijzen   Dressing: – 2 eetlepels olijfolie – 2 eetlepels balsamico azijn – 15g mosterd – 15ml maple siroop – zout – komijn – peper   Munt guacamole: – 1 avocado – 6–8…

Read More

• 500 ml havermelk • 2 el maple syrup • 1 tl kurkuma • halve el kaneelpoeder • halve tl vanille extract • 1/4e tl gemberpoeder • 1 tl kardemom • optioneel: beetje zwarte peper

Read More

– 10 gram losse zwarte thee (of andere thee naar keuze) – 1 liter kraantjeswater – 1 citroen – 100 gram blauwe bessen – 1 eetlepel honing (optioneel) Tip: Je kan fruit of kruiden naar smaak toevoegen

Read More

– 75ml citroensap (2 citroenen) – 75ml limoensap (2 à 3 limoenen) – 50 gram suiker – 300ml kraantjeswater – Ijsvormpjes

Read More

• 800g ui • 300g appels • 500g seitan (Vegan Butcher) • 1el appelstroop • 1 flesje Zwarte Madam van Warmenbol • 1el groenten bouillon • 1L water • 2el bloem • 1el rozemarijn • 2 blaadjes laurier • 3el sojasaus • 3 sneden peperkoek

Read More

– 2cl tequila – 1cl triple sec – 1cl rum – 15cl versgeperst sinaasappelsap – 3cl versgeperst limoen/citroensap – 2cl grenadine – IJs – Schijfje sinaasappel – Schijfje limoen/citroen – 1 kers – 1 aardbei – Verse munt

Read More

– 2 Rijpe avocado’s – ½ Limoen – 2 Teentjes look – 1 Rode ui – 8 Kerstomaatjes – ½ Frans brood of 4 boterhammen – 1 Eetlepel gehakte koriander – Bieslook – Verse basilicum – Peper – Zout

Read More

1 pakje seitangehakt (200 g) 200 g rijst 1 grote rode ui 1/2 rode chilipepers 200 g paprika’s 3 – 4 teentjes knoflook geperst 1 tl komijnpoeder 1 tl korianderpoeder 2 tl mild gerookt paprikapoeder een snuifje cayennepeper een snuifje kaneel 3 tomaten 500 g tomatenblokjes 10 cl rode wijn of water 1 el tomatenpuree…

Read More

• 300 gr spaghetti of een andere pastasoort naar keuze • 2 el olijfolie • 1 kleine ajuin in ringen gesneden • 200 gr kastanjechampignons • 1 teentje knoflook geperst • 125 ml plantaardige culinaire room • 200 ml ongezoete amandelmelk of andere plantaardige drink • 1 el maizena of arrowroot of meel • 5 blokjes diepvries spinazie • 3 artisjokharten (uit blik of pot), gesneden • verse peterselie

Read More

• 500 gram pasta (naar keuze) • 500 gram kipfilet (Veggie of vegan? Vervang de kipfilet door de veggie kipstuckjes van De Vegetarische Slager) • olijfolie • zongedroogde tomaten • 1 courgette • 2 uien • 200 gram groene pesto • pijnboompitten

Read More

SALADE • olijfolie • 4 kipfilets • 3 perziken in schijfjes • 300g rucola • 1/2 rode ui • zeezout • peper   DRESSING • balsamicoazijn • 1 theelepel limoensap • 1 theelepel honing • 4 eetlepels olijfolie

Read More

•  100ml sojamelk (zonder suiker of vanille) •  175 – 250ml zonnebloemolie •  1 eetlepel (appel)azijn •  1 theelepel mosterd •  2 theelepels zout •  1 theelepel agavesiroop (optioneel)

Read More

•  1 pak tofu •  4 el olijfolie •  2 el cajun kruidenmix •  1 courgette •  12 kerstomaatjes •  zout  

Read More

CARROT DOGS • 4 wortels • 4 hotdog broodjes • olijfolie (om te bakken)   MARINADE • 2 eetlepels olijfolie • 4 eetlepels sojasaus • 8 eetlepels appelazijn • 1 theelepel knoflookpoeder • peper • zout • 1/2 theelepel paprikapoeder • 1/2 theelepel gemalen venkelzaad

Read More

BENODIGDHEDEN   oven bakvorm 13 × 35 cm keukenmachine of blender 1 vel vegan kruimeldeeg 4 sjalotten (in plakjes gesneden) 3 of 4 middelgrote aardappelen geschild en in schijfjes 300 gr zijden (silken) tofu snufje kala namak (“zwart zout”) snufje kurkuma poeder 1 tl knoflookpoeder 1 tl uienpoeder 1/4 tl nootmuskaat zwarte peper 5 el voedingsgist…

Read More

+/- 15 dunne groene asperges 1/2 gekookte rode biet 1 sjalotje 1/2 kopje groene paprika 1 kop gekookte bruine rijst paar takjes verse koriander zwarte peper en zout eventueel beetje lookpoeder bakolie met citroengras of een stukje gember   TIP: Geen liefhebber van koriander? Een paar takjes peterselie geven ook extra smaak!   Recept van Spoon…

Read More

– 3 bananen – 750 ml amandelmelk – 2 eetlepels amandelpasta – 3 dadels – 2 theelepels Sonnentor Kurkuma Latte Vanille

Read More

250 g spaghetti of capellini olijfolie 2 ajuinen 3 teentjes look peper 1 tl cayennepeper (optioneel) 1 tl gedroogde basilicum 1 tl gedroogde oregano 1 paprika 2 wortels 1 bakje champignons 2 el tomatenconcentraat 800 ml passata 1 pakje seitangehakt* of 1 cup rode linzen * Je kan het seitangehakt ook vervangen door sojagehakt  Topping:…

Read More

1 potje cannellini bonen 1 teentje knoflook 3 à 4 eetlepels citroensap + een beetje zeste flinke scheut olijfolie halve theelepel zeezout zwarte peper

Read More

2 koppen freekeh (opgelet: freekeh is niet glutenvrij) 1 kop belugalinzen 1 grote venkelknol 2 (bloed)appelsienen 2 eetlepels maple syrup olijfolie 1 theelepel graanmosterd 1 eetlepel appelciderazijn enkele takjes verse tijm peper zout

Read More

3 eetlepels zonnebloempitten 3 eetlepels amandelen 3 eetlepels hazelnoten 1 eetlepel sesamzaad 1 eetlepel komijnzaad 1 eetlepel venkelzaad 3 snuifjes zout gemalen komijn paprikapoeder

Read More

Voor de pastasalade 500 gr boekweitpasta 1 bloemkool   voor de gremolata 1 handvol peterselie (platte of krulpeterselie) 4 grote stengels boerenkool 2 tenen look sap + zeste van 1 citroen (kies hiervoor zeker biocitroenen) 1/4 kop olijfolie peper en zeezout   “Parmezaan” van amandel 1 kop ongepelde amandelen 4 eetlepels edelgistvlokken flinke snuif zeezout…

Read More

350 g havervlokken, bv. van Mühle Gehrsitze 2 kleine bananen 350 g gemengde bessen naar keuze (indien gewenst) 120 g suiker  120 g amandelpasta 2 medium eieren 60 ml kokosmelk 2 theelepels bakpoeder 1 theelepel vanille-extract snuifje zeezout

Read More

100 g havermeel 80 g cacaopoeder 100 g kokosbloesemsuiker 2 theelepels bakpoeder 1/2 theelepel zout 2 eetlepels gemalen lijnzaad 6 eetlepels water 175 g chocolade 240 ml sojamelk 200 g zoete aardappel puree 1 theelepel vanille-extract

Read More

1 bloemkool, in kleine roosjes een halve rode kool 1 bosui wat radijsjes handjevol peterselie of munt 1 + 1 eetlepel olijfolie 1 eetlepel appelazijn 1 theelepel chili 1 theelepel sesamzaadjes 1 theelepel komijn hummus tahini zout wraps of taco shells

Read More

200 gr champignons (mix) naar keuze + 200 gr extra voor afwerking 2 teentjes knoflook + 1 voor de afwerking 1 gele ui 1 rode ui 1 bosui handjevol peterselie twee eetlepels olijfolie 250 ml soja room 2 eetlepels gistvlokken pasta naar keuze zout en peper    

Read More

3 grote of 4 kleine zoete aardappelen 1 kleine broccoli handvol basilicumblaadjes bosui sap van een limoen 1 pot kikkererwten 100 gr cashewnoten koffielepel appelazijn 20 ml water twee eetlepels edelgist olijfolie peper zout komijnpoeder paprikapoeder

Read More

Voor de salade     1/2 knolselder (afhankelijk van de grootte) 3 rode bieten 1 granaatappel platte peterselie 2 stronken roodlof of raddichio     Voor de dressing   3 eetlepels tahini   1 eetlepel appelciderazijn 1 eetlepel olijfolie snuif za’atar 1 theelepel graanmosterd       Voor de gekarameliseerde walnoten   handvol walnoten 1…

Read More

1 kleine butternut pompoen 2 porties wilde rijst 1 komkommer 1/2 rode kool handvol pindanoten handvol chia- en lijnzaad handvol salie handvol waterkers 50 ml kokosmelk 50 ml tahini 50 ml water 2 eetlepels citroensap of appelazijn 1 teentje knoflook, geperst 1 eetlepel eedoornsiroop 1 theelepel kurkuma peper en zout

Read More

een mango 1 eetlepel suiker een handjevol muntblaadjes sap van een halve limoen een handvol ijsblokjes bruiswater extra limoenschijfjes, mangoblokjes of muntblaadjes als garnituur

Read More

1 groene appel, in stukjes gesneden 1 appelsien, in stukjes gesneden 1 citroen, in stukjes gesneden een half bakje aardbeien, in stukjes gesneden 120 ml rode druivensap, gekoeld 120 ml cranberrysap, gekoeld 120 ml sinaasappelsap, gekoeld 360 ml bruiswater, gekoeld

Read More

Voor de siroop: 250 ml water 100 gr suiker een stuk gember van ongeveer 5 cm, geschild en dun gesneden   Voor de mocktail: 12 braambessen een handjevol verse muntblaadjes sap van een citroen een deel plat water een deel gembersiroop twee delen bruiswater ijsblokjes

Read More

85 g pindakaas 60 ml esdoornsiroop 1 eetlepel melk (soja of amandel) 200 g appelmoes 1 eetlepel kokosolie 220 g havervlokken 55 g gedroogde veenbessen en rozijnen 55 g chocolate chips 125 g kokossnippers 1 eetlepel kaneel eventueel extra chocolade voor bovenop

Read More

1 flespompoen 2 grote wortels 2 rode uien 1 aubergine 1 courgette 400 gr (kers)tomaten in blik  400 g kikkererwten in blik 3 el olijfolie 1 tl gemalen komijn 2 tl chilipoeder 2 tl kaneel verse munt naar smaak

Read More

een pompelmoes. vier wortels een groot glas water een stukje gember van een cm een stukje kurkuma van een cm

Read More

vier volle handen spinazie of boerenkool een kop citroengrasthee een kop ongezoet kokoswater 150 ml Griekse yoghurt twee rijpe bananen toe

Read More

vier rode bieten twee (of meer naar smaak) kopjes bevroren bosbessen twee eetlepels chia zaden drie kopjes amandelmelk een kopje water en een snuifje zoetmiddel

Read More

100 gram buffelmozzarella 250 gram kerstomaten 100 gram parmaham 30 gram pijnboompitten 100 gram rucola of raketsla basilicum peper zout olijfolie balsamicocrème

Read More

600g butternut pompoen, geschild, ontzaad en in stukjes 2 theelepels extra vierge olijfolie + 2 eetlepels extra 2 theelepels maple syrup + 1 eetlepel extra 2 theelepels sesamzaadjes 1 eetlepel vers citroensap 2 theelepels (vegan*) mosterd 150g baby spinazieblaadjes 75g geroosterde walnoten zout en peper naar smaak

Read More

75 gr waterkers 450 diepvries doperwtjes 1 prei 800 ml groentebouillon 200 ml melk 2 eetlepels olijfolie Snufje chilipeper 4 eetlepels zure room 1 toefje kruidenkaas

Read More

MIX I 150g havervlokken 75g hazelnoten 100g amandelen 75g gepofte quinoa 50g lijnzaad 50g zonnebloempitten 50g pompoenpitten 1tl kaneelpoeder ½ tl gemberpoeder ½ tl kardemonpoeder   MIX II 50g gojibessen 50g rozijnen 50g moerbeien 50g cranberries   MIX III 3 el ahornsiroop 4 el kokosolie 5 el agavesiroop

Read More

3 aubergines, in plakken gesneden 3 soeplepels tarwebloem 1 ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, geperst 1 theelepel Provençaalse kruiden 350g tomaten, in blokjes gesneden 1L passata 5 bolletjes mozzarella, in plakjes gesneden 100g gemalen Parmezaanse kaas

Read More

250 g quinoa 180 g rode kool 50 g (wal)noten 40 g honing ½ komkommer 280g koolrabi 100 g wortel 12 ml walnotenolie 25 ml rodewijnazijn 50 ml olijfolie Zout, peper

Read More

3 eetlepels olijfolie 1 bos lente-uitjes, in schijfjes 2 teentjes knoflook, geperst 220 gr rijst (arborio) 120 ml droge witte wijn 600 ml groentebouillon 80 gr bevroren erwtjes 100 gr raketsla, gewassen en in stukjes getrokken 20 gr voedingsgist 2 eetlepels amandelmelk zwarte peper

Read More

3 wortelen 1 grote ui 2 tenen knoflook 2 witte raapjes Halve knolselder 1 koolrabi 300 à 400g lams-stoofvlees 1tl curry madras 1tl komijn 1tl korianderpoeder 1el speltbloem

Read More