10 speculaaskoekjes 2 citroenen 1 kl gember geraspt 250 ml room 4 peren 175g rietsuiker 2 kruidnagels 1 kaneelstok Muntblaadjes Vanille-ijs van de Trommelhoeve
50g gehakte walnoten 4 bananen 2 kl citroensap 12 bolletjes bio vanille-ijs van De Trommelhoeve 250 ml room 100g suiker 150g fondant chocolade
• 400g Halloumi • Courgette • Gele paprika • Kerstomaten • 6 Takjes Basilicum • 6 takjes Peterselie • 4 takjes munt • Limoen • Olijfolie • Peper en zout
Voor het deeg: 2 eieren 100g boter 300g bloem scheutje water Voor de vulling: olijfolie 1/2 chilipeper 2 takjes verse oregano 2 takjes verse tijm, geritst 1 el ricotta 10 zwarte olijven ontpit 1 rode paprika 1 teentje look 1 ui 125g champignons peper en zout 50g chorizo
1 portie sushirijst 250 g wortelen 20 g verse gember 1 el rijstazijn ½ tl suiker zout 2 el zwart sesamzaad 8 ingemaakte umeboshi 1 norivel
6 el kokosolie 5 el ahornsiroop 100 g kokosschaafsle ½theelepel vanille extract snuifje zout
200 g bloem 100 g kokosbloesemsuiker 65 g cacaopoeder 1 tl bakpoeder 1/4 tl zeezout 180 ml water (of amandelmelk) 160 ml gesmolten kokosolie 60 ml tahin 2 tl witte miso 2 tl agavesiroop zeezout (als topping)
Cake: 180g rijstmeel 80g maïzena 220ml amandelmelk 180g geraspte wortel 120g suiker 100g vegan yoghurt 1 tl bakpoeder 1 tl zout 1 citroen 1,5 tl kaneel 1 tl gemberpoeder 2 handjes gedroogde cranberries Topping: 100g poedersuiker 2-3 tl citroensap Of voor een gezondere optie: extra vegan yoghurt 2-3 tl citroensap Optioneel: gehakte…
120 ml water 180 ml volle melk (of sojamelk) Essentiële lavendelolie 1-2 tl honing 1 zakje earl grey thee (of 1 el losse thee) Kaneelpoeder
Deeg: 120 gram kokosolie, hard, in stukjes gesneden 100 gram rietsuiker 4 eetlepels bruine suiker, oerzoet of kokossuiker 4 eetlepels appelmoes 1/2 theelepel vanillepoeder 260 gram speltbloem (of een ander soort bloem) 1/2 eetlepel maizena of arrowroot anderhalve theelepel bakpoeder snufje zout 1 theelepel plantaardige melk 1,5 theelepel kanaal (kan meer of minder naar wens)…
50g bloem 50g amandelbloem 2tl lijnzaadmeel/poeder 180ml sojamelk (of alternatief) 90g suiker (of alternatief) 20g gesmolten kokosolie 1tl bakpoeder Walnoten Chocoladeschilfers / Chocolate chips
200g Bloem 120g Kokosbloesemsuiker 50g Pompoenpuree 50g Appelmoes 180g Vegan boter (of kokosolie) 120g Vegan chocolate chips 1 koffielepel Pompoentaart kruiden 1 koffielepel kaneel 1 koffielepel bakpoeder
1 pak kruimeldeeg 450 gr pompoenvlees 2 grote eieren 1 eidooier 75 gr donkerbruine suiker 1 theelepel gemalen kaneel halve theelepel gemalen muskaatnoot halve theelepel gemalen kruidnagel halve theelepel gemberpoeder 275 ml slagroom
Ingrediënten voor 4 personen: 200 g gestoomde tempeh 2 el tahin 1 el tamarisaus 1/2 tl knoflookpoeder 1/2 tl gerookt paprikapoeder 1 tl ahornsiroop 2 – 3 el veganaise een scheutje appelazijn een snufje cayennepeper 1 lente-uitje fijngesnipperd 1 wortel geraspt extra veganaise (optioneel) (zee) zout naar smaak
400 gram zijdentofu 200 ml slagroom* 250 gram speculaas 5 el agavesiroop Enkele druppels vanille-extract 1 kop straffe koffie Scheutje likeur (Type Amaretto of 43) Cacaopoeder *opklopbare vegan room of aquafaba: vocht uit 1 blik kikkererwten opkloppen met suiker tot het de gewenste structuur en zoetheid heeft.
Ingrediënten voor 1 portie: 2 bananen 45g verse havermout 4 el kombucha 4 el Griekse yoghurt 2 tl natuurlijke siroop of honing 1 tl chiazaad 1 tl bio vanille extract
Ingrediënten voor 8 personen: 1,5kg zoete aardappelen 2 avocado’s 200g plantaardige yoghurt 5el veganaise 1 teen knoflook 4 el (maïs)zetmeel Koriander Chilipoeder Olijfolie Peper & zout
1 eetlepel olijfolie 15g boter 1 grote ui 2 stokjes selder 2 tenen knoflook 200g kastanjechampignons 1 rode peper 1 grote geraspte wortel 1 eetlepel gedroogde oregano 1 eetlepel gerookt paprikapoeder 100g rode linzen (blik of gekookt) 2 eetlepels tomatenpuree 300ml groentebouillon 100g vers paneermeel 100g gemengde noten zoals walnoten, noix de Brasil, Pecan, hazelnoten,…
1 blik linzen 1 savooikool 10 aardappelen 400 ml ongezoete sojamelk 100 ml sojaroom of haverroom cayennepeper 4 teentjes knoflook 1/2 tl kurkuma 1/2 tl gemalen koriander peper en zout 6 takjes bladpeterselie 2 el maisgriesmeel
SALADE • olijfolie • 4 kipfilets • 3 perziken in schijfjes • 300g rucola • 1/2 rode ui • zeezout • peper DRESSING • balsamicoazijn • 1 theelepel limoensap • 1 theelepel honing • 4 eetlepels olijfolie
– 3 bananen – 750 ml amandelmelk – 2 eetlepels amandelpasta – 3 dadels – 2 theelepels Sonnentor Kurkuma Latte Vanille