Onze missie

Ons assortiment natuurlijke & biologische voeding, ecologische gebruiksartikelen en natuurlijke cosmetica is perfect voor wie veganist of vegetariër is, een specifiek dieet volgt of last heeft van allergieën.

Van dieetwinkeltje naar totaalconcept

Het Natuurhuis werd in 1977 opgericht als tegenreactie op de industriële voedingsrevolutie, waarbij voeding steeds meer geraffineerd werd. Wat begon met natuurlijke voeding breidde al snel uit naar natuurlijke cosmeticaproducten, kruiden en supplementen. Vandaag zijn er 2 grote winkels: een in Merksem en een in Antwerpen. In de Antwerpse winkel kan je ook terecht voor een natuurlijke knip- en schoonheidsbeurt.

We hebben een nieuw gezicht

Onlangs kreeg Het Natuurhuis een nieuw gezicht. Centraal in onze vernieuwde huisstijl staat Demeter: godin van de landbouw en de gewassen. Zij staat symbool voor de persoonlijke aanpak die we heel belangrijk vinden bij Het Natuurhuis. 

Partner in de kijker

Goed voor jouw gezondheid én onze planeet

Weleda volgt de visie van de antroposofische geneeskunde. Het uitgangspunt daar is dat wanneer je kwaaltjes of gezondheidsklachten ervaart, dit erop wijst dat het evenwicht in je lichaam op een bepaalde manier verstoord is. Met hun natuurlijke producten herstellen ze die balans. Of eerder: ze stimuleren het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam. Zo reiken hun zelfzorg- en geneesmiddelen je lichaam de natuurlijke handvaten aan om zelf dit evenwicht te herstellen.

Daarnaast produceren ze een breed gamma verzorgingsproducten die een verademing zijn voor je huid. Al hun producten zijn vrij van microplastics, genetisch gemodificeerde ingrediënten en vrij van ingrediënten op basis van minerale oliën. Ze zijn volledig gecertificeerd volgens het Natrue-keurmerk. Daarenboven garanderen ze dat meer dan 80% van hun plantaardige en dierlijke grondstoffen afkomstig zijn uit de gecertificeerde biologische landbouw.

Kortom: de producten van dit merk zijn niet alleen goed voor jouw gezondheid, maar ook voor onze planeet.

Header partner Weleda

Wie vertelt ons verhaal beter dan wijzelf?

Wie vaker in de winkel komt, kent onze gezichten al wel. We vertellen je graag onze visie en waarom we met zoveel liefde aan Het Natuurhuis bouwen.

Roselien

Het salon

Jossée

Het onstaan

Dieter

De visie

Raf

De communicatie

Jossée

De herboristerie

Join

We zoeken ambassadeurs die volledig achter onze filosofie staan en dat ook in hun persoonlijke leven uitdragen.