Zoete frietjes met avocadodip

Zoete aardappels zijn hot en je kan er frietjes mee maken! Vegan, lactosevrij én superlekker… een leuk hapje dat voor iedereen lekker is? Yes, please!

rsz_shutterstock_673597630

Ingredients

Ingrediënten voor 8 personen:

1,5kg zoete aardappelen

2 avocado’s

200g plantaardige yoghurt

5el veganaise

1 teen knoflook

4 el (maïs)zetmeel

Koriander

Chilipoeder

Olijfolie

Peper & zout

Stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de zoete aardappel af onder de kraan. Droog goed af, maar schil ze niet. Snij de zoete aardappel in partjes, iets dikker dan klassieke frieten en doe in een kom. Strooi er het maïszetmeel en schud goed door elkaar. Voeg olijfolie toe en zout, en meng opnieuw goed.
  2. Bekleed een ovenplaat met bakpapier en spreid de frieten over de hele oppervlakte. Bak 15-20 minuten in de oven. Halverwege de baktijd even omdraaien voor het beste resultaat!
  3. Begin ondertussen aan de de dip. Verwijder de pit en schil van de avocado en plet het vruchtvlees fijn met een vork of mix fijn in een blender. Voeg de yoghurt, veganaise, versnipperde look, peper en zout en chilipoeder toe naar smaak en meng het geheel goed.
  4. Serveer de zoete aardappelfrietjes met de avocadodip op een groot bord en strooi wat verse koriander over de frietjes ter afwerking.
Delen: