Hartige linzensoep met gember en kurkuma

Wapen je lichaam tegen de koude en boost je weerstand met deze stevige maaltijdsoep. Echte ‘comfort food’ met een vleugje Aziatische inspiratie.

 

Ingredients

Ingrediënten voor zes porties

  • 2 el olijfolie
  • 50 ml tamari
  • 1 grote ui
  • 3 grote wortels
  • 2 pastinaken (of zoete aardappels)
  • 3 selderijstengels
  • 6 teentjes look
  • 2 el verse gember
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 150 g gedroogde rode linzen
  • 2 el verse peterselie
  • 2 groentebouillonblokjes opgelost in 1,5 l water
  • 30 gram spinazie of boerenkool
  • sap van 1 citroen

Stappen

  • Versnipper de ui en de selder. Pers of rasp de look en gember. Snijd de wortels en pastinaken, in hapklare stukjes.
  • Verwarm de olijfolie in een grote pot op medium vuur. Voeg de ui toe wanneer de olie heet is en laat 3 minuten fruiten. Blus met de tamari.
  • Voeg de wortel, pastinaak en selder toe en laat 5 minuten garen. Roer dan de look en het kurkumapoeder door de mix.
  • Voeg de bouillon, linzen en wat zout en zwarte peper toe. Roer alles door elkaar en breng het geheel aan de kook. Verminder het vuur tot laag, dek af en laat 15 minuten sudderen.
  • Haal de pot van het vuur en voeg de spinazie en het citroensap toe. Dek af en laat de bladgroente een paar minuten stomen.
  • Breng eventueel op smaak met zout en peper en serveer. Smakelijk!
Delen: