Balletjes van cashew en gedroogde abrikozen

Deze heerlijke, lactosevrije snackballetjes zijn erg voedzaam én handig om mee te nemen. Ze zijn rijk aan calcium en je kan ze enkele dagen in de koelkast bewaren. Let’s roll!

Ingredients

Ingrediënten voor 20 balletjes

  • 2 kopjes cashewnoten (ongezouten)
  • 1 kopje gedroogde abrikozen
  • 1/3kopje geraspte kokosnoot (ongezoet)
  • 1/4kopje dadels gehakt
  • 1 theelepel sinaasappelzeste
  • 1 theelepel citroenzeste
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemalen gember
  • 1/8 theelepel zout

Stappen

  • Meng de cashewnoten, abrikozen, kokos en dadels met een keukenmachine tot het mengsel kruimelig is.
  • Voeg citruszeste, kruiden en zout toe aan het mengsel. Mix op hoge snelheid tot het mengsel kleverig wordt.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Kneed met propere handen zo’n 20 balletjes van 2 à 3 cm doorsnede.
  • Bewaar ze tot 3 dagen (afgesloten in een doosje) in de koelkast of 3 weken in de diepvriezer.
Delen: