Dit heb je nodig voor 4 porties: 100 g jonge spinazieblaadjes 4 radijsjes 3 lenteuitjes ½ oranje paprika ½ rode paprika 100 g kerstomaatjes 150 g aardbeien ¼ verse perzik 4 el gehakte walnoten 4 el pompoenzaden 4 el zonnebloemzaden Voor de dressing: 4 el extra vierge olijfolie 2 el balsamicoazijn 1,5 el walnootolie (optioneel)…
1 ajuin 200 g wortels Gele paprika 4 cm gember 2 teentjes look 400 g shiitakes Sojasaus Ketjap manis Bosajuin Sesamolie Olijfolie Peper Zout Komijn
2 courgetten 500g aardappelen (vastkokend) 500g spruitjes Honing Boter Enkele takjes tijm Enkele walnoten Gratinkaas
1 ajuin 2 tenen look Butternut of andere pompoen (+/- 1kg) 800g linzen uit blik 150ml groentebouillon Tomaten passata (grote fles van +/- 700g) 500g ricotta 120g spinazie Cheddar strooikaas Lasagne vellen Nootmuskaat Peper Zout Cayennepeper
Salsa: Passata 2 rode uien Groene paprika Sap van een halve limoen Koriander Komijn Chilivlokken Gerookte paprika Oregano Teentje knoflook Uienpoeder Guacamole: 2 avocado’s Kerstomaatjes Sjalotje Sap van een halve limoen Koriander Komijn Vulling wraps: No Meat Gele paprika Rode ui 2 teentjes look Rode zoete punt paprika Sla Zure…
4 eieren 800g tomatenblokjes 1 ui 2 teentjes look 1 rode paprika 1 groene paprika 1tl paprikapoeder 2tl komijnpoeder Snuifje kaneel Chili(vlokken/poeder) Verse peterselie Olijfolie Peper Zout
500g penne 2 uien 4 teentjes look 800g tomaten(blokjes) uit blik 2 rode chilipepers (of 1 grote) Verse basilicum Zout (vegan) kaas of gistvlokken Olijfolie
• 1 bloemkool • 3 tomaten, ontpit en in blokjes gesneden • 1 ui • 1 teentje look • 3cm gember • 1 eetlepel rode curry pasta • 1 eetlepel kokosolie • 400 ml kokosmelk • Kurkuma • Gemalen komijn • Zout • Verse koriander
Ingrediënten: 300g spaghetti/tagliatelle/penne 300g vegan bacon/spek(blokjes) 500ml ongezoete amandelmelk 6 eetlepels edelgistvlokken 4 teentjes knoflook 2 rode uien Olijfolie Gerookt paprikapoeder Verse basilicum of peterselie Peper & Zout
Ingrediënten: 200 g linzen (gedroogde) 1 kg broccoli 2 ajuinen 2 el milde currypasta 400 ml kokosmelk Basmatirijst (om erbij te serveren) Olijfolie
4 ajuinen 3 teentjes knoflook 1 – 2 rode chilipepers 2 aubergines Olijfolie 10 gekneusde koriander 2 tl gemalen kaneel 1 tl oregano 1 l gepelde tomaten uit blik Cayennepeper Zout Granaatappelpitten Noten naar keuze BRON: EVA
Kip: – 4 kippendijen – 1 el olijfolie – 2 el citroensap – 1 el honing – 2 el tamari Avocado dressing: – 100ml amandelmelk – 2 avocado’s – sap van halve limoen – verse koriander – enkele blaadjes munt – enkele blaadjes basilicum – 2 tl honing – zeezout – 2 teentjes look…
Bulgur: – 200g parelcouscous – 1/4 tl zout – 1 wortel – 30g amandelen – 30g pistachenoten – 80g mais – 6-tal radijzen Dressing: – 2 eetlepels olijfolie – 2 eetlepels balsamico azijn – 15g mosterd – 15ml maple siroop – zout – komijn – peper Munt guacamole: – 1 avocado – 6–8…
• 800g ui • 300g appels • 500g seitan (Vegan Butcher) • 1el appelstroop • 1 flesje Zwarte Madam van Warmenbol • 1el groenten bouillon • 1L water • 2el bloem • 1el rozemarijn • 2 blaadjes laurier • 3el sojasaus • 3 sneden peperkoek
1 pakje seitangehakt (200 g) 200 g rijst 1 grote rode ui 1/2 rode chilipepers 200 g paprika’s 3 – 4 teentjes knoflook geperst 1 tl komijnpoeder 1 tl korianderpoeder 2 tl mild gerookt paprikapoeder een snuifje cayennepeper een snuifje kaneel 3 tomaten 500 g tomatenblokjes 10 cl rode wijn of water 1 el tomatenpuree…
• 300 gr spaghetti of een andere pastasoort naar keuze • 2 el olijfolie • 1 kleine ajuin in ringen gesneden • 200 gr kastanjechampignons • 1 teentje knoflook geperst • 125 ml plantaardige culinaire room • 200 ml ongezoete amandelmelk of andere plantaardige drink • 1 el maizena of arrowroot of meel • 5 blokjes diepvries spinazie • 3 artisjokharten (uit blik of pot), gesneden • verse peterselie
• 500 gram pasta (naar keuze) • 500 gram kipfilet (Veggie of vegan? Vervang de kipfilet door de veggie kipstuckjes van De Vegetarische Slager) • olijfolie • zongedroogde tomaten • 1 courgette • 2 uien • 200 gram groene pesto • pijnboompitten
• 100ml sojamelk (zonder suiker of vanille) • 175 – 250ml zonnebloemolie • 1 eetlepel (appel)azijn • 1 theelepel mosterd • 2 theelepels zout • 1 theelepel agavesiroop (optioneel)
• 1 pak tofu • 4 el olijfolie • 2 el cajun kruidenmix • 1 courgette • 12 kerstomaatjes • zout
BENODIGDHEDEN oven bakvorm 13 × 35 cm keukenmachine of blender 1 vel vegan kruimeldeeg 4 sjalotten (in plakjes gesneden) 3 of 4 middelgrote aardappelen geschild en in schijfjes 300 gr zijden (silken) tofu snufje kala namak (“zwart zout”) snufje kurkuma poeder 1 tl knoflookpoeder 1 tl uienpoeder 1/4 tl nootmuskaat zwarte peper 5 el voedingsgist…
+/- 15 dunne groene asperges 1/2 gekookte rode biet 1 sjalotje 1/2 kopje groene paprika 1 kop gekookte bruine rijst paar takjes verse koriander zwarte peper en zout eventueel beetje lookpoeder bakolie met citroengras of een stukje gember TIP: Geen liefhebber van koriander? Een paar takjes peterselie geven ook extra smaak! Recept van Spoon…
250 g spaghetti of capellini olijfolie 2 ajuinen 3 teentjes look peper 1 tl cayennepeper (optioneel) 1 tl gedroogde basilicum 1 tl gedroogde oregano 1 paprika 2 wortels 1 bakje champignons 2 el tomatenconcentraat 800 ml passata 1 pakje seitangehakt* of 1 cup rode linzen * Je kan het seitangehakt ook vervangen door sojagehakt Topping:…
1 bloemkool, in kleine roosjes een halve rode kool 1 bosui wat radijsjes handjevol peterselie of munt 1 + 1 eetlepel olijfolie 1 eetlepel appelazijn 1 theelepel chili 1 theelepel sesamzaadjes 1 theelepel komijn hummus tahini zout wraps of taco shells
200 gr champignons (mix) naar keuze + 200 gr extra voor afwerking 2 teentjes knoflook + 1 voor de afwerking 1 gele ui 1 rode ui 1 bosui handjevol peterselie twee eetlepels olijfolie 250 ml soja room 2 eetlepels gistvlokken pasta naar keuze zout en peper
3 grote of 4 kleine zoete aardappelen 1 kleine broccoli handvol basilicumblaadjes bosui sap van een limoen 1 pot kikkererwten 100 gr cashewnoten koffielepel appelazijn 20 ml water twee eetlepels edelgist olijfolie peper zout komijnpoeder paprikapoeder
1 kleine butternut pompoen 2 porties wilde rijst 1 komkommer 1/2 rode kool handvol pindanoten handvol chia- en lijnzaad handvol salie handvol waterkers 50 ml kokosmelk 50 ml tahini 50 ml water 2 eetlepels citroensap of appelazijn 1 teentje knoflook, geperst 1 eetlepel eedoornsiroop 1 theelepel kurkuma peper en zout
1 flespompoen 2 grote wortels 2 rode uien 1 aubergine 1 courgette 400 gr (kers)tomaten in blik 400 g kikkererwten in blik 3 el olijfolie 1 tl gemalen komijn 2 tl chilipoeder 2 tl kaneel verse munt naar smaak
100 gram buffelmozzarella 250 gram kerstomaten 100 gram parmaham 30 gram pijnboompitten 100 gram rucola of raketsla basilicum peper zout olijfolie balsamicocrème
600g butternut pompoen, geschild, ontzaad en in stukjes 2 theelepels extra vierge olijfolie + 2 eetlepels extra 2 theelepels maple syrup + 1 eetlepel extra 2 theelepels sesamzaadjes 1 eetlepel vers citroensap 2 theelepels (vegan*) mosterd 150g baby spinazieblaadjes 75g geroosterde walnoten zout en peper naar smaak
3 aubergines, in plakken gesneden 3 soeplepels tarwebloem 1 ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, geperst 1 theelepel Provençaalse kruiden 350g tomaten, in blokjes gesneden 1L passata 5 bolletjes mozzarella, in plakjes gesneden 100g gemalen Parmezaanse kaas
250 g quinoa 180 g rode kool 50 g (wal)noten 40 g honing ½ komkommer 280g koolrabi 100 g wortel 12 ml walnotenolie 25 ml rodewijnazijn 50 ml olijfolie Zout, peper
3 eetlepels olijfolie 1 bos lente-uitjes, in schijfjes 2 teentjes knoflook, geperst 220 gr rijst (arborio) 120 ml droge witte wijn 600 ml groentebouillon 80 gr bevroren erwtjes 100 gr raketsla, gewassen en in stukjes getrokken 20 gr voedingsgist 2 eetlepels amandelmelk zwarte peper
3 wortelen 1 grote ui 2 tenen knoflook 2 witte raapjes Halve knolselder 1 koolrabi 300 à 400g lams-stoofvlees 1tl curry madras 1tl komijn 1tl korianderpoeder 1el speltbloem