7 g gedroogde instant gist 50 ml handwarm water 30 g rietsuiker 280 g tarwebloem 70 g volkorenmeel 3 g zout 100 g pompoenpuree merg van 1 vanillestokje 70 ml havermelk 30 ml koolzaadolie olie 75 g rietsuiker 1 el. kaneel snufje gemberpoeder snufje gemalen nootmuskaat snufje piment 3 el. koolzaadolie
4 rode geroosterde rode paprika’s 30g kopje paneermeel 40g walnoten 3el olijfolie Sap van 1 citroen Paprikapoeder Chilivlokken Komijn 2 teentjes knoflook Zout naar smaak
1 pak tofu 2 zoete aardappelen 4 kerstomaten 4 champignons 4 el olijfolie 2 el cajunkruiden
• 500 gr glutenvrije bloem • 4 eetlepels bloemsuiker • 200 gr plantaardige boter • 2 zakjes vanillesuiker • 500 ml plantaardige melk • 2 theelepels bakpoeder • 2 theelepels baking soda (bicarbonaat) • Wafelijzer
130 g bloem 100 g havermout 1 tl bicarbonaat 1 tl kaneelpoeder 1/2 tl zout 1/2 tl xanthaangom (niet gebruiken indien het al in je bloemmengeling zit) 1/4 tl gemalen nootmuskaat 260 g ongezouten en ongezoete pindakaas 120 ml ahornsiroop 80 g ongezoete appelmoes (of geplette banaan) 60 ml kokosolie , gesmolten 40 g kokosbloesemsuiker…
3 eetlepels zonnebloempitten 3 eetlepels amandelen 3 eetlepels hazelnoten 1 eetlepel sesamzaad 1 eetlepel komijnzaad 1 eetlepel venkelzaad 3 snuifjes zout gemalen komijn paprikapoeder
85 g pindakaas 60 ml esdoornsiroop 1 eetlepel melk (soja of amandel) 200 g appelmoes 1 eetlepel kokosolie 220 g havervlokken 55 g gedroogde veenbessen en rozijnen 55 g chocolate chips 125 g kokossnippers 1 eetlepel kaneel eventueel extra chocolade voor bovenop