Tip 1: Maak je eigen siroop Wist je dat je heel gemakkelijk je eigen siroop kan maken? Zo weet je precies wat er in zit én til je je mocktail meteen naar een hoger smaakniveau. De mogelijkheden zijn eindeloos, denk rababer-, ananas-, kersen of gembersiroop als basis voor je zomerdrankje. Inspiratie nodig? Wij zijn dol op deze mocktail met gember, braambes…

Read More

    Tip 1: gebruik vleesvervangers Van sojaworsten en vegan miniloempia’s tot groenteburgers: bij Het Natuurhuis hebben we heel wat BBQ-alternatieven voor vlees, vis en gevogelte. Je herkent ze in de winkel aan het specifieke BBQ-label. Voor extra smaak kan je ze marineren, net zoals vlees of vis. Ben je geen fan van vleesvervangers? Ook…

Read More

Park Den Brandt in Wilrijk Antwerpen en zijn districten tellen samen heel wat groene plekjes, maar Park Den Brandt staat bij veel Antwerpenaars met stip op een. Het is veruit het meest romantische groengebied in de stad. Voor de ingang staat vaak een ijskar te wachten en het domein staat vol grote bomen. Verkoeling: check!…

Read More

Lekker in je mond én in je vel Worteltjes, bijvoorbeeld, bezitten een hoge dosis bètacaroteen, een stofje dat wordt omgezet naar vitamine A. Vitamine A beschermt je tegen UV schade, én dus tegen veroudering. Vitamine A helpt je netvlies ook om licht om te zetten in signalen naar je brein. Een tekort zorgt voor droge…

Read More

De plasticsoep is aangebrand   De explosieve groei van kunststoffen brengt het voortbestaan van de aarde in gevaar. Van het vergiftigen en verwonden van zeedieren tot het verstoren van onze hormonen, van het vervuilen van onze stranden en gebieden, tot het dichtslibben van afvalstromen en stortplaatsen, de plasticsoep is aan het aanbranden. Hoog tijd om…

Read More

Wandelen in een sprookjeswereld In Brasschaat kan je een fijne, lange toverwandeling maken. Het Sprookjespad is een belevenis voor een groep kindjes van 4 tot 7 en loopt door gemeentedomein De Mik. Het staat garant voor twee uur vol verhalen, liedjes, spelletjes en eerbied voor de natuur. Trommel dus wat vriendjes op en klik hier voor meer…

Read More

Het oergezonde oermeel Khorasantarwe is een echt oergraan dat de Oude Egyptenaren duizenden jaren geleden al verbouwden. Het groeit minder snel dan gewone tarwe, maar heeft wel een veel hogere voedingswaarde. Hetzelfde geldt dus ook voor kamutmeel: kamutmeel bevat drie zoveel mineralen en vitaminen als tarwemeel kamutmeel bevat 30 procent meer vitamine E het eiwitgehalte van kamutmeel…

Read More