Nog nooit kamutmeel gegeten?

Het oergezonde oermeel

Khorasantarwe is een echt oergraan dat de Oude Egyptenaren duizenden jaren geleden al verbouwden. Het groeit minder snel dan gewone tarwe, maar heeft wel een veel hogere voedingswaarde. Hetzelfde geldt dus ook voor kamutmeel:

  • kamutmeel bevat drie zoveel mineralen en vitaminen als tarwemeel
  • kamutmeel bevat 30 procent meer vitamine E
  • het eiwitgehalte van kamutmeel ligt 40 procent hoger
  • kamutmeel bevat 65 procent meer aminozuren

Dankzij het hoge eiwitgehalte geeft kamutmeel veel meer energie dan gewoon tarwemeel. Voor mensen die vaak last hebben van vermoeidheid is zelf brood bakken met kamutmeel daarom zeker de moeite waard.

Leuk om te weten: alleen meel van khorasantarwe die biologisch geteeld is mag verkocht worden onder de naam kamutmeel.

Kamut brood

Kamutbrood bakken

Brood bakken met kamutmeel doe je net zoals met tarwemeel. Wel smaakt kamutbrood een beetje anders dan gewoon brood. Het heeft een zacht kruim en een iets vollere, zoete smaak met een nootachtige toets. Je kunt kamutmeel trouwens ook gerust gebruiken om zelf pasta- of pizzadeeg te maken. Ontdek snel al onze producten met kamut!

Kamutmeel en glutenintolerantie

Kamutmeel is bijzonder arm aan gluten, maar niet glutenvrij. Het is dus uitstekend geschikt voor mensen die gewone tarwe moeilijk kunnen verteren, maar niet voor mensen die lijden aan coeliakie. Ben je glutenintolerant en bak je graag je eigen cakes en brood? Maak kennis met ons assortiment brood- en bakmixen en pas rechts op je scherm de allergie├źnfilter toe.

Probeer ook zeker ons recept voor glutenvrij brood een keertje uit.