Zomerse sferen op de Dag van het Park

Park Den Brandt in Wilrijk

Antwerpen en zijn districten tellen samen heel wat groene plekjes, maar Park Den Brandt staat bij veel Antwerpenaars met stip op een. Het is veruit het meest romantische groengebied in de stad. Voor de ingang staat vaak een ijskar te wachten en het domein staat vol grote bomen. Verkoeling: check!

Botanische tuin in het centrum

Het is 30 graden in je appartementje en je mòet naar buiten? Trek dan naar de Botanische tuin. In deze tuin werden oorspronkelijk geneeskrachtige kruiden gekweekt voor het ziekenhuis. Geen wonder dus dat er heel wat exotische planten en bloemen staan. En op het gras kan je heerlijk picknicken. Je smult er dus niet alleen met je ogen!  

Park Spoor Noord in het noorden van de stad

Park Spoor Noord

Wie houdt van een meer ‘urban’ gevoel kan zijn picknickdekentje spreiden aan Park Spoor Noord. Zorg wel dat je vroeg komt, brunch is misschien meer op zijn plaats. Ook al biedt dit enorme terrein plaats aan een fontein, verschillende speeltuinen, een skatebowl en sportvelden, toch is het er bij goed weer koppenlopen. Daarnaast is het een open park met weinig bomen en dat betekent weinig schaduw.   

Boekenbergpark

Pak je zwemzak maar mee, want in het Boekenbergpark kan je even dippen in de ecologische zwemvijver. Planten zuiveren er het water op een natuurlijke manier, waardoor het zwembad geen chemicaliën bevat. Op de grote ligweide, of elders in het 10 hectare grote park, peuzel je nadien je slaatje uit de verstoog op.  

Hobokense polders

Op een paar minuten fietsen van de Grote Markt, ligt de Hobokense Polder. Dit prachtige natuurreservaat, inclusief vlonderpad, geeft je het gevoel dat je ineens in een andere wereld terecht bent gekomen. Hier is het even zoeken naar een plekje om je te nestelen, maar dit verborgen pareltje kunnen we niet uit ons lijstje weglaten!