Slim starten met studeren

Eet licht en gezond

Glas water

Studeren met een lege maag is nooit een goed idee. Eet dus voor je achter je boeken kruipt een lichte, gezonde maaltijd. Deze lekkere Italiaanse salade bijvoorbeeld. Kies felle tomaten want hoe roder de tomaat, hoe meer lycopeen ze bevat. Lycopeen is een krachtig antioxidant dat je beschermt tegen dementie. Ook omega-3-vetzuren leiden tot een verbeterde geheugenfunctie. Je vindt ze in vissoorten zoals zalm, forel, makreel en sardienen, maar ook in lijnzaadolie, sojaolie, pompoenpitten, walnootolie en sojabonen. 

Snack je slim 

Zin in iets zoet tijdens het studeren? Grijp niet meteen naar koeken of chocolade. Gedroogde vruchten en fruit zitten boordenvol vitamines omdat de concentratie voedingsstoffen hoger is dan in vers fruit. Ze zijn rijk aan suikers, vezels, vitamine B, ijzer, magnesium, calcium en kalium. Daarnaast snack je je slim met noten en zaden. Ze helpen om helder na te denken en stress tegen te gaan, maar wel in gematigde porties. Leuke extra: het eten van noten en zaden verlaagt je cholesterol.

Drink genoeg

Je hersenen bestaan, net zoals de rest van ons lichaam, voor een groot deel uit vocht. Wanneer je niet genoeg drinkt, krijg je last van hoofdpijn en gaan je alertheid, concentratie en denkvermogen snel achteruit. Zorg dus dat je altijd een fles water in de buurt hebt. Water drinken is ook een simpel middel om vermoeidheid tegen te gaan. Vergeet niet regelmatig op te staan om naar het toilet te gaan! Een volle blaas verstoort je concentratie én de beweging is goed voor je.

Slaap voldoende

Hou het op tijd voor bekeken. ’s Nachts verwerken je hersenen alle leerstof die je overdag hebt gezien. Dus als je niet slaapt, onthou je niet waar je de hele dag op hebt geblokt. Een goede nachtrust doet ook gewoon wonderen om vol vertrouwen op je examen te staan. Moeilijkheden om in slaap te komen? Drink dan een half uurtje voor het slapengaan een van onze thees voor een goede nachtrust. Goede dromen verzekerd!

Kauw Vitamine B12

Vitamine B12 helpt je lichaam met het aanmaken van rode bloedcellen, die zorgen voor het vervoer van zuurstof. Een extra dosis kan wonderen doen voor de functionaliteit van je lichaam, in het bijzonder je concentratie en leer- en denkvermogen. Het helpt bovendien bij vermoeidheid en je gemoedstoestand. Omdat B12 uitsluitend in dierlijke producten zit, is het zeker als vegetariër of veganist aan te raden om dagelijks een supplement te nemen. Doe het dan in de vorm van kauwtabletten, want onderzoek wees uit dat kauwen het concentratievermogen verbetert…

 

Bekijk hier de folder: