Earth day 2018

De plasticsoep is aangebrand  

De explosieve groei van kunststoffen brengt het voortbestaan van de aarde in gevaar. Van het vergiftigen en verwonden van zeedieren tot het verstoren van onze hormonen, van het vervuilen van onze stranden en gebieden, tot het dichtslibben van afvalstromen en stortplaatsen, de plasticsoep is aan het aanbranden. Hoog tijd om daar iets aan te doen dus! Maar hoe?

Wij geven je drie tips om mee te beginnen:

 

Zet jezelf niet in’t zak

Je wijst bij de bakker jouw gewenste brood aan, de bediende steekt het zonder pardon in zo’n plastic zak en jij gaat met een slecht gevoel naar huis. Wil je niet meer voor verrassingen komen te staan tijdens het boodschappen doen? Zorg dat je zelf je eigen verpakking bij hebt. Wij zijn fan van de katoenen zakjes van Boweevil. Ze zijn multifunctioneel: ideaal voor pistolets, brood, groenten, fruit … en bovendien gemakkelijk op te vouwen en mee te nemen. Zijn ze vuil? Dan mogen ze op 30°C in de wasmachine.

 

Ga toch ploggen!

Joggen is zo 2017, ben jij al aan het ploggen? Ploggen is de nieuwste fitnesstrend, uitgevonden door milieubewuste Zweden. Het is een samenvoeging van joggen en ‘plocka’, wat verzamelen betekent. De bedoeling is dus dat je tijdens je work-out rondzwervend afval opraapt. Je normale fitnessroutine krijgt een extra dimensie omdat je squats doet wanneer je door je benen gaat om afval op te rapen. Een schone omgeving én een schoon lichaam? Wie kan daar nee tegen zeggen?Dorst? Blijf dan zeker gehydrateerd met een herbruikbare waterbus!

 

Doe aan schone persoonlijke hygiëne

Wist je dat je als vrouw je leven lang zo’n 130 kilo aan maandverband, tampons of inlegkruisjes verbruikt? Allemaal mooi verpakt in een hygiënische plastic verpakking, uiteraard. Een menstruatiecup is een mooi alternatief. De Mooncup bijvoorbeeld, werd ontworpen door vrouwen voor comfort en gemak. De cup beschermt je langdurig en is dus ideaal voor tijdens het sporten, onderweg en ’s nachts. Bovendien gaat zo’n cup ongeveer tien jaar mee. Bereken maar eens hoeveel kilo je daarmee kan uitsparen!