Lekker in je vel

Lekker in je mond én in je vel

Worteltjes, bijvoorbeeld, bezitten een hoge dosis bètacaroteen, een stofje dat wordt omgezet naar vitamine A. Vitamine A beschermt je tegen UV schade, én dus tegen veroudering. Vitamine A helpt je netvlies ook om licht om te zetten in signalen naar je brein. Een tekort zorgt voor droge ogen of zelfs nachtblindheid. Het fabeltje dat wortels goed zijn voor je ogen, klopt dus!

Zonnebloemolie is rijk aan vitamine E en omega 6, ideaal voor op rauwkost, salades, kwark… De vetzuren zijn eveneens belangrijk voor de barrièrefunctie van de huid en werken ontstekingsremmend. Wist je dat omega 6 ook emotionele klachten voorkomt en verhelpt? Voel je je dus letterlijk én figuurlijk niet zo goed in je vel? Giet dan maar een extra scheut olie op je eten.

In gekookte tomaten vind je lycopeen, een antioxidant met een gelijkaardige werking als omega 6. De anti-oxiderende werking werkt tegen huidveroudering zoals rimpels en zonnebrand. Je moet het goedje wel in een hoge concentratie consumeren. Gelukkig bevat een potje tomatenpuree evenveel lycopeen als maar liefst acht tomaten. Ook in een meloen vind je heel wat lycopeen.

 

Meer lezen?

Bekijk hier onze folder: 

 

 

Verwen je portemonnee!

Om de schoonheid van de lente te vieren ontvang je een kortingsbon van 10% korting tijdens de Beautyweken. Nog geen klant? Vraag je klantenkaart aan en spaar punten voor kortingen. Bovendien geniet je automatisch van alle lopende acties en promo’s. Wil je voortaan onze folder digitaal ontvangen? Klik dan hier.