Grijs haar: kleuren of koesteren?

Je zilveren lokken koesteren

Vastbesloten om te stralen met je zilveren lokken? Praat erover met je kapper. Hij of zij weet precies welke coupe je gezicht het beste flatteert – een must om voortaan extra gesofisticeerd voor de dag te komen. Omdat grijze haren nogal eens grof zijn van structuur, is nu ook het moment aangebroken om in een goede conditioner te investeren om het glanzend en gezond te houden. Gebruik af en toe kokosolie om je haar extra te verwennen.

Ten slotte nog deze tips:

  • Hoewel je grijze haren niet per se hoeft te kleuren, is het aangeraden om grijze wenkbrauwen wel een tint donkerder te kleuren voor een frissere oogopslag.
  • Shampoos en andere verzorgingsproducten doen grijze haren soms geelachtig uitslaan. Dat los je gelukkig makkelijk op met een zilvershampoo of met een kleurspoeling voor grijs haar.

De beste manier om grijs haar te kleuren

Grijze haren verven doe je het best met een kleurshampoo in plaats van een kleurspoeling. Het verschil tussen de twee zit ’m in de dekking en de houdbaarheid. Een kleurspoeling is meestal niet dekkend genoeg voor grijs haar en vervaagt snel. Kies ook niet om het even welke kleurshampoo: omdat grijze haren vaak wat brozer zijn, is het aangeraden om een kleurshampoo op basis van natuurlijke ingrediënten te gebruiken.