• 90min
  • 4 personen

In onze verstoog kan je de vegetarische versie terugvinden van een van dé oerklassiekers van de Vlaamse keuken: stoofvlees. Benieuwd hoe we die maken? We verklappen het graag.

• 800g ui
• 300g appels
• 500g seitan (Vegan Butcher)
• 1el appelstroop
• 1 flesje Zwarte Madam van Warmenbol
• 1el groenten bouillon
• 1L water
• 2el bloem
• 1el rozemarijn
• 2 blaadjes laurier
• 3el sojasaus
• 3 sneden peperkoek

  1. Snij de seitan in blokjes en kruid af met herbamare en peper. Leg het vervolgens in een ovenschotel samen met de mosterd, sojasaus en rozemarijn.

  2. Verwarm de oven op 180°C en laat de seitan 10 minuten garen. Neem de schotel er na een 7-tal minuten uit en voeg er de bloem aan toe. Meng alles goed en zet het geheel nog eens 3 minuten in de oven.

  3. Stoof in tussentijd de uien aan in een stoofpot. Wanneer de uien gaar zijn, voeg de seitan, de gesneden appeltjes, het bier, water en bouillon toe. Roer goed om.

  4. Besmeer de peperkoek met appelstroop en leg de sneetjes in de pot.

  5. Laat alles rustig sudderen op een laag vuurtje gedurende minstens een uur. Roer af en toe om.

  6. Serveer met zelf gesneden frietjes en veganaise. Smakelijk!