• 60min
  • 4 personen

Klassieke tomatensoep boordevol groenten

• 8 tomaten
• 1 prei
• 2 wortels
• 1 ui, gesnipperd
• 1 aardappel
• 1 eetlepel tomatenpuree
• 1 liter groentebouillon
• Olijfolie
• Peper
• Zout
• 2 laurierblaadjes
• Verse peterselie
• Tijm

  1. Spoel de tomaten af onder de kraan en snij ze in stukken. Snipper de ui fijn. Snij het meeste groen van de prei, spoel af en snij in ringen. Schil de wortel en de aardappel, snij ze in blokjes.

  2. Fruit de ui glazig in een olijfolie. Voeg de andere groenten toe en laat een paar minuten zachtjes stoven.

  3. Maak een kruidentuiltje met de peterselie, tijm en laurier. Voeg de bouillon toe (gebruik je blokjes? Dan voeg je 1 liter water toe) bij en voeg er het kruidentuiltje aan toe. Kruid met peper en zout. Laat 15 minuten zacht koken.

  4. Neem het kruidentuiltje eruit. Draai de soep door een roerzeef (niet noodzakelijk). Breng ze weer net tegen het kookpunt. Roer de tomatenpuree door de soep en kruid ze eventueel nog wat bij. Serveer goed heet, werk af met een klein bosje peterselie.