• 30min
  • 4 personen

• 40-tal scampi
• 2 avocado’s
• 1 komkommer
• Sla
• 1 ui
• 1 tl rietsuiker
• 1tl mosterd
• Olijfolie (of andere plantaardige olie)
• 1 teentje knoflook
• Peper & zout

  1. Begin met de voorbereidingen: pel de scampi en verwijder het darmkanaal. Snipper een teentje knoflook. Schil een grote komkommer en snij ze in stukjes. Schil vervolgens 2 avocado's, verwijder de pit en snij in stukjes. Gebruik wat limoensap om het verkleuren tegen te gaan.

  2. Fruit de knoflook in een pan met olie. Voeg na enkele minuutjes de scampi toe en laat braden tot ze rozig zijn.

  3. Voor de dressing: meng het sap van een tweede limoen met de mosterd, rietsuiker, een vijftal eetlepels olie, een klein gesnipperd uitje en peper en zout.

  4. Meng het geheel in een kom. Voeg frisse sla, de scampi, de komkommer en de avocado toe en besprenkel royaal met de dressing. Serveer koud op een warme lentedag!