• 40min

Een heerlijke veganistische maaltijd in een handomdraai! 

1 blik linzen

1 savooikool

10 aardappelen

400 ml ongezoete sojamelk

100 ml sojaroom of haverroom

cayennepeper

4 teentjes knoflook

1/2 tl kurkuma

1/2 tl gemalen koriander

peper en zout

6 takjes bladpeterselie

2 el maisgriesmeel

  1. Snijd de aardappels in fijne schijfjes en kook ze in gezouten water. Zorg ervoor dat ze niet te plat zijn, want ze gaan nog in de oven. Snijd ook de savooikool in kleine stukjes en blancheer deze zo’n 5 min in gezouten water. 

  2. Meng ondertussen de melk, de room, de cayennepeper, knoflook, kurkuma, koriander, peper, kruidenzout en peterselie tot je een gladde saus hebt en voeg maizena toe. Warm de oven voor op 180°C.

  3. Doe eerst een beetje van de saus op de bodem van een ovenschaal om aanbakken te voorkomen. Werk vervolgens in laagjes: aardappelen - linzen – savooikool. Giet een beetje van de saus over deze laagjes. Herhaal dit nog eens: aardappels - linzen - savooikool. En eindig tenslotte met de rest van de saus.

  4. Zet de ovenschotel een half uurtje in de oven op 180°C

     

     

    VIA: EVA