Havermoutmuffins met appel en kaneel

Havermaand en appelseizoen in één

Natuurhuis_Muffins

Ingredients

• 125 g havermout
• 2 eieren
• 3 appels
• 75 g rozijnen
• 40 g amandelen
• 40 g walnoten
• Kaneelpoeder
• 150 ml (plantaardige) melk

Stappen

  1. Schil de appels en haal het klokhuis eruit. Mix één appel met de eieren en de melk met de staafmixer of een keukenrobot. Verwarm intussen de oven voor op 180° C.
  2. Voeg de rozijnen toe en twee theelepels kaneel. Meng goed met de rest.
  3. Hak de noten in kleine stukjes en snijd ook de andere twee appels in blokjes. Meng alles onder het deeg en doe ze in zes vormen geschikt voor muffins.
  4. Bak de muffins gedurende een halfuur. Laat ze nadien afkoelen en haal ze uit de bakvorm.
Delen: