Verantwoord Sintsnoepen

 

Magic: allergeenvrije, vegan Belgische chocolade met kokosbloesemsuiker

Deze chocolademannetjes en letters worden ambachtelijk geproduceerd, met de fijnste grondstoffen en zonder smaak- en kleurstoffen. Ze zijn bovendien vrij van allergenen en geschikt voor mensen met diabetes type 2. De cacao wordt aangekocht op biologische plantages en aangevuld met natuurlijke ingrediënten. Magic is niet enkel bio, maar ook vegan. Decacao, kokosmelkpoeder, kokosbloesemsuiker, rietsuiker, suiker en vanille zijn allen van natuurlijke oorsprong. Guilt free snoepen dus!

 

Belvas: Fairtrade, vegan en glutenvrije speculaas

Het eveneens Belgische Belvas werkt met Fairtrade cacao en vult deze net als Magic aan met uitsluitend natuurlijke ingrediënten, zowel voor de chocolade (met 72% cacao) als voor de boter, bio-amandelen, -noten, biologische room van lokale herkomst, vanille en alle andere ingrediënten die worden gebruikt in de chocolaterie. De producten bevatten ook geen gluten, bewaarmiddelen, kleurstoffen, smaakversterkers, toegevoegde aroma’s, GGO’s of gehydrogeneerde vetten. Heerlijk toch.

 

Bovetti: Fairtrade ‘Grand Cru’ chocolade

Kan hoogstaande chocolade jou wel smaken? In een schattig dorpje in Frankrijk is Bovetti gevestigd. Sinds 2008 creëert Valter Bovetti daar zijn biologische en Fairtrade chocolade, om zijn professionele ethiek en persoonlijke inzet voor duurzame en gezonde landbouw te combineren. Die wordt uitsluitend gemaakt van een uitzonderlijke “Grand Cru” chocolade uit Santo Domingo. De chocoladefiguurtjes worden zorgvuldig met de hand gemaakt met onder andere pure cacauboter, en zijn vrij van gluten en sojalecithine.

 

Biochoc: biologisch en duurzame Sintchocolade

Wie het Sintsnoepgoed ook graag gebruikt om tafereeltjes mee te bouwen vindt vast en zeker zijn gading in het Biochoc assortiment. De huizen, Pieten en Sinten zijn van (h)eerlijke chocolade met duurzame, biologisch en streng gecontroleerde grondstoffen uit Madagaskar, Peru, Bolivia en de Dominicaanse Republiek. Dat smaakt net zo lekker als het er uitziet.

 

Goesting gekregen? Kom zeker ook eens neuzen in onze winkel, want naast Sintsnoepgoed hebben we van deze merken ook heel wat gewone chocolade!