November is Demetermaand

Wat is het Demeter keurmerk?

Demeter label oogst

 

Demeter is geen merk, maar een internationaal kwaliteitslabel. Je herkent Demeterproducten aan het oranje logo op de verpakking.

Kort gezegd gaan de Demeternormen en -richtlijnen nog een paar stappen verder dan ‘gewoon bio’. Dieren krijgen bijvoorbeeld nog meer plaats en koeien mogen hun hoorns houden. Ze eten ook biologisch stro en veevoer, waarvan de boeren minstens 80% zelf hebben geproduceerd. De bodem wordt ook gevoed met meer dan de helft vercomposteerde biologische mest.

De boeren werken volgens de inzichten van de biodynamische landbouw zowel aan de evolutie van hun eigen bedrijf als aan een ruime diversiteit. Zo telen ze maar een keer om de vijf jaar een bepaald gewas op dezelfde grond. Zaadvaste rassen krijgen daarbij de voorkeur. Ook wordt bij het planten rekening gehouden met de stand van de maan, dit heeft namelijk een enorme invloed op de groei.

Daarnaast zijn er nog minder additieven en technieken toegelaten dan in de Europese biowetgeving. Zo mag biodynamische melk bijvoorbeeld niet gehomogeniseerd worden.

We hebben heel wat Demeterproducten in ons assortiment, omdat we achter de filosofie staan. Deze maand geven we 25% korting op onze favorieten!

 

Propolis ook -25%

 

Deze maand geven we je ook 25% korting op het gamma natuurlijke producten op basis van biologische propolisextracten van Ladrôme, Herbalgem en Ortis!

 

Bekijk hier welke producten in promotie zijn: