Goed voor elk

EcoMil: de amandelmelk pionier

EcoMil ontstond in 1991 met als missie: het recept van de traditionele Spaanse amandelmelk verbeteren. Toen werd doorgaans amandelpasta gemengd met water en verwarmd in een pan. Een tijdsintensief werkje dus. Nutriops, het bedrijf achter EcoMil, ontwikkelde een innovatief proces dat de pasta omzet naar poeder. Dat poeder wordt gemakkelijk opgelost in warm of koud water. Zo kon amandelmelk voor het eerst ook verkocht worden in bijvoorbeeld natuurwinkels. 

EcoMil producten zijn: afkomstig van biologische landbouw, zuivelvrij, lactosevrij, gezond en voldoen aan de specifieke noden van een vegetarisch of veganistisch dieet. Vandaag de dag is EcoMil het grootste biologische amandelmelkmerk in Europa en exporteert het naar meer dan 50 landen wereldwijd. Daarnaast heeft EcoMil ook een heleboel interessante varianten in zijn assortiment, zoals suikervrije drankjes of melk verrijkt met calcium.

Onze favorieten: de ‘original’ amandelmelk en de suikervrije kokosmelk

 

The Bridge: granen- en notendranken met 80% bronwater

Drie jaar later werd in Italië The Bridge opgericht. Het water in alle The Bridge producten komt recht uit de bron van het klein dorpje in Noord-Italië waar het familiebedrijf gevestigd is. Als je weet dat er in graan- en notendranken 80% water zit, is dat heel interessant! De ingrediënten worden met zorg gekozen, zijn gecertificeerd en gemakkelijk traceerbaar. Zo komt het graan bijvoorbeeld uit Toscane, de rijst uit Lombardia en de soja uit Emilia Romagna. Alle producten zijn veganistisch, lactosevrij en cholesterolvrij, de meeste glutenvrij.

Onze favorieten: de biologische spelt drink en de brazil nut drink

 

Lima: de Japanse smaakmaker

Je kent Lima misschien niet direct als producten van plantaardige melkdranken. Vanuit de gedachte ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ zet Lima zich al 60 jaar in om gezonde, plantaardige voeding te ontwikkelen. In het begin waren dat vooral Japanse smaakmakers zoals gomasio, tamari, miso en tahin en gezonde alternatieven voor dagelijkse producten zoals rijstwafels, volkoren muesli en pasta. Stilaan breidde het assortiment uit naar dranken. Alle Lima producten zijn zowel gecertificeerd als 100% plantaardig.

Onze favorieten: de oat drink choco en de rijstdrank met calcium

 

Sojade: zet mens en natuur centraal

Sojade heeft maar liefst 40 verschillende soja-, rijst en hennepased producten van franse makelij. Als sinds 1950 verdiept Triballat Noyal, een familiebedrijf uit Brittaniê, zich in biologische landbouw. Hun missie: de mens én de natuur terug centraal stellen in hoe we voedsel benaderen. Omdat gezond eten ook lekker moet zijn, werd in 2002 het Sojade merk uit de grond gestampt. Sindsdien breidt het gestaag zijn assortiment uit. De Sojade-belofte is uitgebreid: alle producten zijn biologisch, geproduceerd in Frankrijk, gluten- en lactosevrij. De suiker, chocolade, cacao en coffee komen van fair-trade leveranciers. Het bedrijf doet daarnaast nog een aantal extra inspanningen; een windturbine voorziet het bedrijf van groene stroom, de vrachtwagens rijden op biodiesel en chauffeur krijgen speciale ecovriendelijke rijles, de verpakkingen bestaan deels uit gerecycleerd en recycleerbaar karton en zijn BPA- en ftalaatvrij. 

Onze favorieten: So Soja natuur, So Soja calcium