Onze zuivere zuivel

Waarom biokaas beter is

Biokaasmakers werken met biologische melk, dat spreekt voor zich. Het liefst rauw, om het maximum van de smaak en de kwaliteit te benutten. In industriële kaasfabrieken werkt men meestal met gepasteuriseerde melk en sowieso met uniforme processen. Artisanele kaasmakers zijn creatief met het toevoegen van melkzuurbacteriën, kaasculturen en – soms heel verrassende – kruiden, en vindingrijk qua bereidingen en rijpingen. Dat eigenzinnige karakter en die liefde voor het vak proef je. 

Diervriendelijke keuze

De dieren die de melk voor je biokaas produceren worden beschermd door de regels van de biologische veeteelt. Dat wil zeggen dat ze zowel in de wei als in de stal meer ruimte hebben. Positief voor hen én het voorkomt overbegrazing en bodemerosie. Hun mest wordt hergebruikt op biologische gronden. 
Naast vers gras of hooi eten ze biologisch voer, geteeld op de boerderij zelf of bij collega’s in de buurt. Zieke dieren worden behandeld met homeopathische of fytotherapeutische middelen. Is er toch klassieke medicatie nodig? Dan geldt een dubbele wachttijd voordat de veehouder weer melk mag verkopen, om zeker te zijn dat ze vrij van medicatieresten is.  

Wist je trouwens dat lente- en zomerkazen geler zien omdat de dieren in die seizoenen meer caroteen binnenkrijgen? 
 

koe

Top drie, met brie

In onze verstoog ligt veel lekkers. Dit zijn onze lentetips:

 – Geitenkaas met rozemarijn van Bastiaansen: € 29,95 euro/kg
– Koekaas met knoflook en basilicum van Aurora: € 15,99 euro/kg    
– Schapenbrie Brebelle rouge: € 33,95 euro/kg

Smakelijk!

Geen lactose voor jou?

Dan is dit onze vegan aanrader voor jou: Soyanda smeerkaas met kruiden: € 3,89 per potje.