Een golf van goeds
Zeewieren zijn vetarm maar rijk aan oplosbare vezels die afvalstoffen helpen afvoeren. Ook qua vitamines en mineralen haal je toppers in huis: A, B1, B2, B9, B12 – belangrijk als je geen dierlijke producten eet – C, K, jodium, magnesium, fosfor, zink, ijzer, calcium en kalium. Ons assortiment is bovendien biologisch gecertificeerd, nog een belangrijke troef. Want zoals je weet drijft er ook heel wat rotzooi rond in de oceaan … Het Natuurhuis garandeert je een echt gezonde keuze.
Algas La Patrona, puurheid recht uit Galicië
Cristina García raakte als kind gefascineerd door de zee, dankzij de docu’s van kapitein Cousteau. Duurzame ontwikkeling van de visserij werd haar roeping. Sinds 2018 kweekt ze smakelijke biologische wieren in de riviermondingen van de Rías Baixas, een kuststreek in het zuiden van Galicië. Eén vierkante meter brengt 2,5 kilogram verse algen op, goed voor 240 gram rauw – want gedroogd onder de 40 graden.
Patrona oogst met de hand en met respect.
De medewerkers stappen rond of duiken op geringe diepte. De wieren worden afgesneden zonder aan hun wortel te raken, zodat ze rustig terug kunnen aangroeien. Een deel van de planten wordt telkens ongemoeid gelaten. Na het wassen en deshydrateren gaan de zeegroenten in een plasticvrije, biologisch afbreekbare verpakking.
Mooi, maar wat doe je met al die algen?
Wakame, kombu, zeespaghetti, zeesla, viltwier … Strooi ze over je slaatje of tussen je wrap, laat ze terug zwemmen in soep, verrijk er een stoofpotje of ovenschotel mee, geef je rijst of pasta een onverwacht accent. Kortom: doe er helemaal je zin mee, koud of warm. Onze misosoep met makreel, wakame en tarwenoedels is alvast jummie, al zeggen we het zelf.