Kiemkracht

Energiebommetjes op je bord

De piepjonge plantjes bevatten veel voedingsstoffen en weinig calorieën. Bovendien zijn ze lichter te verteren dan zaadjes zelf en geven minder kans op allergie. Kiemgroenten zitten tjokvol antioxidanten die de vrije radicalen in ons lichaam onschadelijk maken. Ze bevatten ook veel vitaminen, mineralen, eiwitten, vezels en nucleïnezuren DNA en RNA die de celgroei en herstel ondersteunen. 

Kiemen ondersteunen de zuurbasebalans, helpen de bloedsuikerspiegel en het vrouwelijke oestrogeen in evenwicht houden en versterken het immuunsysteem. Ze zijn een goede bron van enzymen, geen overbodige luxe in deze tijden waarin onbewerkt voedsel de plak zwaait. Broccosprouts hebben een extra troef: de beschermende werking van de stof sulforafaan, die het risico op kanker kan helpen verlagen. 

kiemen

Met kiemen kan je bovendien culinair alle kanten uit. Als topping op je boterham met kaas of hummus, in een smoothie of soep, in de wok, of als side dish bij het avondeten … In onze verstoog prijkt een heerlijke homemade salade van kiemgroenten. Jij mag hem zelf namaken, als je wil. Ontdek hier het geheim

Kant-en-klaar of DIY

Bij Het Natuurhuis wisselen we al eens graag af, maar broccolikiemen, spicy trio, radijskiemen, gemengde kiemen en alfalfa vind je hier sowieso. Zelf kiemen kweken is natuurlijk ook een optie. Niet moeilijk, goedkoop en leuk om telkens een nieuw oogstje te zien ontspruiten. Ontdek hier onze homegrowcollectie.

Eigen kiemenkweek
Biosnacky kiemset original € 28,95 
Biosnacky mini kiemen € 17,70 
Biosnacky mini serre € 31,20 
volledige kiemset voor thuis van De Peuleschil € 14,65

Puike zaden van De Peuleschil
Kiemzadenmix € 3,5
Tuinkers € 3,5
Alfalfa € 3,5
Broccoli € 3,5
Tarwe € 3,5