Lekker en simpel: drie snelle receptideetjes

Een drukke dag op het werk, sociale verplichtingen, een zieke in de kroost … Soms moet het snel gaan in de keuken. Daarom geven we een paar tips voor lekkere en simpele gerechtjes, die bovendien gebruik maken van producten die deze maand bij Het Natuurhuis in promotie staan. Genieten maar!

Ontbijt: smoothie met proteïnesupplement

Een smoothie boordevol vitaminen en mineralen is een uitstekende manier om je dag te beginnen. En gemakkelijk ook – in een herbruikbare beker neem je je ontbijt zo mee in de auto.
Je hoeft er bovendien weinig verse ingrediënten voor in huis te hebben. Melk of melkvervanger naar keuze, vers of ingevroren fruit, een handvol boerenkool of spinazie* … En More Than Protein van We’R Nutrition. Dit veganistische supplement bevat proteïnen uit erwten en werd aangevuld met weldadige natuurlijke extracten, vitamines en mineralen.
* Bespaar nog meer tijd en maak vooraf ijsblokjes van je bladgroente. Blend de boerenkool of spinazie fijn met water, giet de mix in een ijsblokjesvorm en vries in.
Lees ook: yoghurt met chiazaadjes, een snel en gemakkelijk ontbijtidee

Diner: Risotto met rode bietensap

Rijk van kleur én van smaak. Deze risotto met rode bietensap staat in een half uurtje op tafel en heeft maar een paar ingrediënten nodig.

Ingrediënten voor twee personen:

 • 350 ml rode bietensap
 • 250 g risottorijst
 • 1 ui
 • 750 ml water
 • 1 groentebouillonblokje
 • 80 ml witte wijn
 • Parmezaanse kaas
 • olijfolie

Bereidingswijze:

 1. Versnipper en fruit de ui in een ruime kookpot met wat olijfolie.
 2. Laat het groentebouillonblokje oplossen in een pan heet water en voeg 230 ml rode bietensap toe.
 3. Voeg wanneer de ui gefruit is de ristottorijst toe en laat twee minuten meebakken.
 4. Blus de rijst en ui met wijn en roer tot de rijst de wijn heeft geabsorbeerd.
 5. Voeg beetje bij beetje de mix van groentebouillon en rode bietensap toe. Wacht telkens tot de rijst de mix opslorpt voor je meer bijvoegt. Herhaal tot er een romige consistentie overblijft en de rijst al dente is.
 6. Roer de overige 120 ml van het bietensap in de risotto en kruid af met zout en peper. Voeg naar smaak Parmezaanse kaas en ongezouten boter toe voor het serveren. Smakelijk!

Hartig borrelhapje: dadels met roomkaas en parmaham

Je gasten snel iets lekkers aanbieden? Dit hartige borrelhapje is in luttele minuten klaar. Ontpit de dadels, vul ze met smeerbare kruidenroomkaas en rol ze in een plakje parmaham. Bak ze kort aan in een antikleefpan met wat olijfolie en serveer met een prikkertje.

Promoties van 25/10 tot en met 5/11 2023

Promoties van 6/11 tot en met 19/11 2023

Promoties van 20/11 tot en met 3/12 2023