Klaar voor een zoete nazomer

Natuurlijke energie met je vriend Buddy

“Niemand heeft zo veel nood aan vakantie als de persoon die net terug is van vakantie”, zei de Amerikaanse filosoof Hubbard. Ook wat hulp nodig om er in september weer in te vliegen? Verhelp een middagdipje met een van de natuurlijke en biologische energiedrankjes van Buddy. Elk blikje bevat drie superfoods die zovel je fysieke als mentale prestaties boosten: ginkgo biloba, ginseng en guarana.

Guarana is een cafeïnerijk zaadje boordevol tannines die zorgen voor een langzame afgifte van de cafeïne. Zo houdt het effect van Buddy langer aan, in tegenstelling tot de traditionele energiedrankjes, die een piek veroorzaken. Bovendien bevat Buddy geen kunstmatige zoetstoffen, alleen een vleugje rietsuiker: 5,25 gram per blikje om precies te zijn.

Benieuwd? Je krijgt deze maand 15% korting op de drankjes van Buddy. Probeer de drie frisse smaken: Mango Passion, granaatappel en hibiscus, en citroen en gember.

Zeemzoet zonder suiker

Over zoetstoffen gesproken: probeer je minder geraffineerde suikers te eten? Of lijd je aan diabetes en heb je het zoete goedje verplicht verbannen? Bij Het Natuurhuis vind je een suikervervanger die past bij elk gerecht.

  • Stevia is afkomstig uit de bladeren van de plant Stevia rebaudiana. Het bevat vrijwel geen calorieën en heeft geen effect op de bloedsuikerspiegel, maar heeft volgens sommigen een bittere nasmaak.
  • Erythirol is een natuurlijke zoetstof die ook in fruit, paddenstoelen en gefermenteerde producten voorkomt. Het bevat zestien keer minder kilocalorieën dan suiker en is dankzij zijn neutrale smaak geschikt voor gebruik in gebak.
  • Xylitol, ook wel berkensuiker genoemd, wordt gewonnen uit maïskolven of berken- of beukenhout. Het bevat 40% minder kilocalorieën dan gewone suiker en wordt langzamer opgenomen in het bloed.
  • Tagatose komt dan weer uit lactose – melk dus. Het is dus geen geschikte suikervervanger voor wie strict lactosevrij Het heeft net als erythirol een neutrale smaak en is geschikt om mee te bakken.
  • Allerlei stropen, zoals gerstemout-, dadel-, agave- en ahornsiroop zijn door hun relatief lage glycemische index eveneens geschikt voor diabetici, mits matig gebruik.

Lees meer: Zoet, zoeter, zoetst! Natuurlijke alternatieven voor geraffineerde suiker

Mocktail of cocktail: een lekkere afsluiter

Een zwoele zomeravond, daar hoort iets zoets bij. Zoals een vegan ijsje van Abbott Kinney’s: biologisch en zonder lactose, gluten, soja.

Of wat dacht je van een lekkere mocktail? Da’s ook op een doordeweekse avond ongelimiteerd genieten. Ontdek ons recept voor een verkoelende mocktail op basis van komkommer en galiameloen. Mag het alcoholisch? Voeg er wat Ardent Bio Gin aan toe: helemaal biologisch én helemaal Belgisch.

Liefhebbers van de klassieke gin-tonic creëren hun eigen signature mix met de Organic Premium Tonics van het Zweedse merk Ekobryggeriet, verkrijgbaar in zes verschillende smaken:

  • klassiek: Original, komkommer, vlierbloesem
  • zoet: bosbes, rabarber
  • fris: sparrentwijgjes

Liefhebbers van de pittige smaak van gember maken een Virgin Moscow Mule. Het recept maakt gebruik van Gimber. Dit krachtige gemberconcentraat zonder alcohol geeft mocktails de kick die non-alcoholische drankjes soms missen. Het Belgische product is bovendien internationaal gerenommeerd en bekroond. Proost!