• 30min
  • 4 personen

Eet je graag tiramisu maar ben je vegan of wil je het gewoon eens proberen? Dan hebben wij voor jou een recept dat nauwelijks van het origineel is te onderscheiden. 

400 gram zijdentofu

200 ml slagroom*

250 gram speculaas

5 el agavesiroop

Enkele druppels vanille-extract

1 kop straffe koffie

Scheutje likeur (Type Amaretto of 43)

Cacaopoeder

 

*opklopbare vegan room of aquafaba: vocht uit 1 blik kikkererwten opkloppen met suiker tot het de gewenste structuur en zoetheid heeft. 

  1. Zet een stevige kop koffie (en neem er zelf gerust ook eentje). 

  2. Hak de koekjes speculaas fijn tot je enkel kleine brokjes overhoudt. 

  3. Giet de koffie en likeur (de likeur kan je ook achterwege laten) bij de koekjes en meng tot alles goed aan elkaar kleeft.

  4. Schep een bodempje van het mengsel in vier glaasjes. 

  5. Klop de slagroom op en voeg er de zijdentofu aan toe. 

  6. Voeg de agavesiroop en enkele druppels vanille-extract toe.

  7. Schep een beetje van het mengsel in de glaasjes, voeg weer een laagje koekjes toe en dan weer een laagje mengsel tot het glaasje vol zit.

  8. Laat minstens zes uur opstijven in de koelkast.

    Strooi wat cacaopoeder over de glaasjes alvorens je de tiramisu serveert.