• 15min

Boordevol smaak, verfrissend en licht. Deze pittige mocktail is perfect om af te koelen deze zomer.

Voor de siroop:

  • 250 ml water
  • 100 gr suiker
  • een stuk gember van ongeveer 5 cm, geschild en dun gesneden

 

Voor de mocktail:

  • 12 braambessen
  • een handjevol verse muntblaadjes
  • sap van een citroen
  • een deel plat water
  • een deel gembersiroop
  • twee delen bruiswater
  • ijsblokjes
  1. Maak je eigen siroop door water, suiker en member in een klein sauspannetje aan de kook te brengen. Laat een 10 minuten sudderen en haal het pannetje van het vuur om de siroop te laten afkoelen.

  2. Prak de braambessen met de muntblaadjes tot alles goed gepureerd is. Voeg de gembersiroop en het citroensap toe en meng goed. 

  3. Zeef het braambessenmengsel en giet in serveerglazen met ijsblokjes. Giet het bruiswater bovenop en garneer met extra braambessen en muntblaadjes.