• 30min
  • 4 personen

- 4 verse makreelfilets 
- 250 gram tarwenoedel 
- 2 kleine kroppen paksoi 
- 2 lente-uitjes 
- 2 centimeter verse gember 
- 2 takjes verse koriander 
- 6 gedroogde shiitake's 
- 1 eetlepel wakame
- 2 eetlepels miso 
- 250 milliliter sake 
- 2 eetlepels mirin 
- 1 eetlepel donkere sojasaus 
- 1 eetlepel witte sesamzaadjes 
- 1 koffielepel rietsuiker 

  1. Maak de shiitake’s schoon en snij ze in stukken. Maak de paksoi schoon en maak de blaadjes los. Schil de gember en snij hem in plakjes.

  2. Breng 500 milliliter water aan de kook met de sake, mirin, rietsuiker, sojasaus en miso. Laat 5 minuten zacht sudderen.

  3. Pocheer de vis 5 minuten in de bouillon en schep hem er weer uit. Doe de paksoi, shiitake’s en noedels in de bouillon en laat 3 à 5 minuten sudderen op een zacht vuur.

  4. Neem de bouillon van het vuur, doe er de wakame bij en laat even trekken. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringetjes. Schep de bouillon in kommetjes en werk af met de makreel, lente-ui, sesamzaadjes en koriander.