• 30min

Met enkele heerlijke smaakmakers til je deze klassieker nét dat niveautje hoger.

  • 100 gram buffelmozzarella
  • 250 gram kerstomaten
  • 100 gram parmaham
  • 30 gram pijnboompitten
  • 100 gram rucola of raketsla
  • basilicum
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • balsamicocrème
  1. Zet een pan op een zacht vuur en rooster de pijnboompitten. Pijnboompitten branden snel aan, dus blijf erbij en controleer ze elke 15 à 20 seconden.

  2. Wanneer de pijnboompitten klaar zijn, laat je ze afkoelen op een stuk keukenpapier. Halveer ondertussen de kerstomaten.

  3. Snij de mozzarella in schijven en scheur de kaas samen met de parmaham in stukken.

  4. Als de pijnboompitten afgekoeld zijn, voeg je ze toe aan de tomaatjes, mozzarella en parmaham in een grote slakom. Tenslotte voeg je de basilicum en de rucola toe.

  5.  

    Serveer je de salade pas over enkele uren? Voeg de rucola en basilicum op het laatste moment toe en meng goed. Zo worden de basilicum en rucola niet slap door de olijfolie en balsamico.