• 40min

Mix 1
• 150 g havervlokken
• 75 g hazelnoten
• 100 g amandelen
• 75 g gepofte quinoa
• 50 g lijnzaad
• 50 g zonnebloempitten
• 50 g pompoenpitten
• 1 tl kaneelpoeder
• ½ tl gemberpoeder
• ½ tl kardemompoeder
 

Mix 2
• 50g gojibessen
• 50g rozijnen
• 50g moerbeien
• 50g cranberries
 

Mix 3
• 3 el ahornsiroop
• 4 el kokosolie
• 5 el agavesiroop

  1. Verwarm de oven op 180C°. Smelt MIX 3 in een pannetje op het vuur. Neem een ovenschaal en leg bakpapier over de bodem. 

  2. Meng MIX 1 in een grote kom, voeg MIX 3 erbij en verspreid over het bakpapier. Hou er rekening mee dat je het mengsel niet dikker dan een cm op het bakpapier legt. Anders wordt het niet lekker krokant. Als je nog over hebt neem je beter een tweede ovenschaal. 

  3. Plaats in de voorverwarmde oven gedurende +/- 30 minuten. Let wel op dat je om de 10 minuten eventjes husselt. Elke oven verschilt en sommigen willen hun granola een beetje donkerder dan anderen. Daarom raden we aan om tegen het einde van de tijd zelf even te kijken of de kleur naar wens is. 

  4. Het krokante komt pas als je de ovenschaal uit de oven haalt. Wanneer de mengeling helemaal is afgekoeld, krijg je pas echt die lekkere crunch. Nu is het tijd om MIX 2 erbij te voegen. Meng alles nog eens goed door elkaar. Doe de granola in een gesloten potje zodat hij ongeveer een week houdbaar is.