• 30min
  • 10 speculaaskoekjes
  • 2 citroenen
  • 1 kl gember geraspt
  • 250 ml room
  • 4 peren
  • 175g rietsuiker
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstok
  • Muntblaadjes
  • Vanille-ijs van de Trommelhoeve
  1. Pers 2 citroenen.

  2. Verkruimel de speculaaskoekjes en voeg 2 el citroensap en 1 kl geraspte gember toe.

  3. Klop de room erdoor.

  4. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.

  5. Breng een halve liter water aan de kook met de suiker, de kaneelstok en de 2 kruidnagels.

  6. Voeg het overige sap van je citroenen toe en breng aan de kook.

  7. Leg je peren in de vloeistof en laat 20 minuten pocheren.

  8. Laat afkoelen, neem een lepel uit je kookvocht en voeg het toe aan je speculaas crumble.

  9. Leg op elk bordje wat speculaascrumble, een halve peer in schijfjes gesneden en werk af met een bolletje ijs van de Trommelhoeve. Wil je het extra fris maken? Voeg dan ook enkele muntblaadjes toe.