• 10min

Dukkah is een Arabische noten/kruiden-mengeling die je gerechten opleukt. Heerlijk en ontzettend snel te maken!

  • 3 eetlepels zonnebloempitten
  • 3 eetlepels amandelen
  • 3 eetlepels hazelnoten
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 3 snuifjes zout
  • gemalen komijn
  • paprikapoeder
  1. Rooster in een koekenpan de pitten, amandelen en hazelnoten, zonder vetstof gedurende 3 minuten. Doe de geroosterde noten in een blender of keukenmachine.

  2. Rooster de sesamzaadjes, het komijnzaad en venkelzaad gedurende een minuut en voeg ze toe aan de blender. Mix een paar keer.

  3. Voeg de overige kruiden toe en mix nog eens. Je gaat voor een crunchy textuur, geen poeder.

  4. Bewaar de dukkah in een glazen potje en gebruik als kruiding op bijvoorbeeld hummus, soep, salade of als dip bij wat Turks brood.