- 3 eetlepels zonnebloempitten
- 3 eetlepels amandelen
- 3 eetlepels hazelnoten
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 eetlepel komijnzaad
- 1 eetlepel venkelzaad
- 3 snuifjes zout
- gemalen komijn
- paprikapoeder
Dukkah
Dukkah is een Arabische noten/kruiden-mengeling die je gerechten opleukt. Heerlijk en ontzettend snel te maken!
- 10 Min
Ingredients
Stappen
- Rooster in een koekenpan de pitten, amandelen en hazelnoten, zonder vetstof gedurende 3 minuten. Doe de geroosterde noten in een blender of keukenmachine.
- Rooster de sesamzaadjes, het komijnzaad en venkelzaad gedurende een minuut en voeg ze toe aan de blender. Mix een paar keer.
- Voeg de overige kruiden toe en mix nog eens. Je gaat voor een crunchy textuur, geen poeder.
- Bewaar de dukkah in een glazen potje en gebruik als kruiding op bijvoorbeeld hummus, soep, salade of als dip bij wat Turks brood.