• 30min

Een umami topper

  • Broccoli
  • Sesamzaad
  • 5 teentjes knoflook
  • 3 el sojasaus
  • 1 limoen
  • 5 cm gember
  1. Snijd een broccoli in kleine roosjes. 

  2. Stoom ze in een stoommandje tot ze beetgaar zijn. 

  3. Vervolgens rooster je 2 el sesamzaad in de pan. 

  4. Zet het geroosterde sesamzaad apart en doe wat olijfolie in de pan. 

  5. Snijd 5 teentjes knoflook in schijfjes en bak deze goudbruin in de pan. 

  6. Haal je pan van het vuur, laat even afkoelen en voeg vervolgens 3 el sojasaus toe. 

  7. Voeg het sap van 1 limoen toe en meng goed. 

  8. Rasp een vijftal cm gember en duw de pulp door een zeef. Probeer zoveel mogelijk gembersap toe te voegen aan je pan. 

  9. Vervolgens neem je de gestoomde broccoli, je giet er de dressing over uit je pan en je besprenkelt de broccoli met de sesamzaadjes en de knoflookschijfjes. Smakelijk!