Zomerse antioxidantrijke salade

Een warme dag vraagt om een frisse salade. Deze regenboog aan groenten en fruit zit boordevol antioxidanten zoals flavonoïden, tannines en vitamines A, C en E. Stuk voor stuk stoffen die je huid helpen zich te herstellen na blootstelling aan de zon.

Tip: sla het recept op voor je volgende barbecue. De salade smaakt extra lekker bij een stukje gegrilde kip, lam, zalm of een portobellochampignon.

Ingredients

Dit heb je nodig voor 4 porties:

  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • 4 radijsjes
  • 3 lenteuitjes
  • ½ oranje paprika
  • ½ rode paprika
  • 100 g kerstomaatjes
  • 150 g aardbeien
  • ¼ verse perzik
  • 4 el gehakte walnoten
  • 4 el pompoenzaden
  • 4 el zonnebloemzaden

Voor de dressing:

  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1,5 el walnootolie (optioneel)
  • sap van 1 citroen
  • zout en peper

Stappen

  1. Snij de kerstomaten en aardbeien in partjes. De lenteuitjes, radijsjes, perzik en paprika smaken best in fijne plakjes.
  2. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  3. Meng de groenten en fruit met de jonge spinazieblaadjes.
  4. Besprenkel met de noten en zaden.
  5. Serveer met de dressing. Smakelijk!

Tip: Maak je de salade vooraf klaar? Meng de spinazieblaadjes pas vlak voor het serveren met de rest van de ingrediënten om te voorkomen dat de blaadjes snel slap worden.

Delen: