- 1 ajuin
- 2 tenen look
- Butternut of andere pompoen (+/- 1kg)
- 800g linzen uit blik
- 150ml groentebouillon
- Tomaten passata (grote fles van +/- 700g)
- 500g ricotta
- 120g spinazie
- Cheddar strooikaas
- Lasagne vellen
- Nootmuskaat
- Peper
- Zout
- Cayennepeper
Veggie lasagne met pompoen, linzen en spinazie
Heerlijk de herfst in!
- 70 Min
Ingredients
Stappen
- Snijd de ajuin in kleine stukken en stoof aan in olijfolie.
- Snijd de pompoen in kleine stukken en voeg toe aan de ajuin, samen met de linzen en de bouillon.
- Plet en pers 2 tenen look bij je groentemengsel.
- Voeg de helft van je passata toe.
- Laat een 20tal minuten pruttelen met een deksel erop tot je pompoen zacht is.
- Ondertussen haal je de steeltjes van je spinazie en snij je de blaadjes spinazie in kleinere stukken.
- Vervolgens meng je de ricotta met peper, zout, cayennepeper en nootmuskaat.
- Roer de spinazie onder de ricotta.
- Vervolgens bouw je de lasagne: telkens eerst een laag groenten, daarover een laag ricotta met spinazie en afdekken met een vel lasagne.
- Herhaal tot je enkele mooie lagen hebt en je groenten en ricotta op zijn.
- Wanneer de laatste laag groenten en ricotta gelegd is, strooi je de resterende passata over de lasagne en werk je die af met een gulle laag cheddarkaas.
- Zet in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 45 minuten.