Vegan spaghetti bolognese

HetNatuurhuis-vegan-spaghetti-bolognese

Ingredients

250 g spaghetti of capellini

olijfolie

2 ajuinen

3 teentjes look

peper

1 tl cayennepeper (optioneel)

1 tl gedroogde basilicum

1 tl gedroogde oregano

1 paprika

2 wortels

1 bakje champignons

2 el tomatenconcentraat

800 ml passata

1 pakje seitangehakt* of 1 cup rode linzen

* Je kan het seitangehakt ook vervangen door sojagehakt 

Topping:

Geraspte vegan kaas (bv. Prosociano van Violife) 

Gehakte olijven (optioneel)
 

Stappen

  1. Kook pasta volgens de instructies op de verpakking.
  2. Schil de uien en de knoflook en snipper ze fijn. Stoof ze aan in olijfolie.
  3. Voeg oregano, basilicum, peper en cayennepeper toe en roer alles even goed door.
  4.  Snijd ondertussen de paprika, wortels en champignons in kleine stukjes en voeg ze toe.
  5. Voeg de linzen, tomatensaus en het tomatenconcentraat toe en roer goed door. Laat dit minstens een half uurtje pruttelen, tot de linzen gaar zijn (als je seitangehakt gebruikt is het sneller klaar).
  6. Voeg, naar smaak, nog kruiden toe en serveer met wat geroosterde pijnboompitten, olijven, verse basilicum, edelgist en vegan geraspte kaas.
Delen: