- 3 eetlepels olijfolie
- 1 bos lente-uitjes, in schijfjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 220 gr rijst (arborio)
- 120 ml droge witte wijn
- 600 ml groentebouillon
- 80 gr bevroren erwtjes
- 100 gr raketsla, gewassen en in stukjes getrokken
- 20 gr voedingsgist
- 2 eetlepels amandelmelk
- zwarte peper
Vegan risotto
Wil je weinig moeite doen, maar wel een spetterende indruk maken? Dan is deze smeuïge veganistische risotto iets voor jou.
- 35 Min
Ingredients
Stappen
- Verhit de olijfolie in de pan en fruit de uitjes en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de rijst toe en roer totdat de korrels glazig beginnen te worden.
- Giet de wijn bij de risotto en roer tot hij is verdampt. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe tot de rijst alles geabsorbeerd heeft. Dit duurt een 25tal minuutjes.
- Voeg halverwege de bevroren erwtjes toe en vijf minuten voor het einde de raketsla.
- Wanneer de rijst perfect gekookt is, voeg je de gist en amandelmelk toe. Roer goed en breng op smaak met zwarte peper. Smakelijk!