Vegan kerstkaneelkoekjes

fullsizeoutput_17

Ingredients

Deeg: 

120 gram kokosolie, hard, in stukjes gesneden
100 gram rietsuiker
4 eetlepels bruine suiker, oerzoet of kokossuiker
4 eetlepels appelmoes
1/2 theelepel vanillepoeder
260 gram speltbloem (of een ander soort bloem)
1/2 eetlepel maizena of arrowroot
anderhalve theelepel bakpoeder 
snufje zout
1 theelepel plantaardige melk

1,5 theelepel kanaal (kan meer of minder naar wens)

Frosting: 

100 gram poedersuiker
1 eetlepel plantaardige melk

 

 

 

 

 

Recept: De groene meisjes 

Stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Mix de kokosolie met de suikers met een staafmixer in een grote kom. Voeg de appelmoes toe en mix weer 1 minuut.
  3. Zeef de vanillepoeder, bloem, maizena, bakpoeder, kaneel en zout in een kom. Doe beetje bij beetje de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten terwijl je blijft mixen met de staafmixer. Voeg eventueel 1 theelepel plantaardige melk toe zodat je een stevige deegbal krijgt. Leg de deegbal 10 minuten in de koelkast.
  4. Bestrooi het aanrecht of werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot de gewenste dikte. Gebruik de uitsteekvormpjes om koekjes te maken. Leg ze op een ovenrooster of bakplaat bedekt met bakpapier.
  5. Zet het rooster (met het deeg) 10 minuten in de koelkast. Zet na 10 minuten de koekjes 8-10 minuten in de oven (ligt aan dikte van de koekjes). Laat de koekjes afkoelen. Ga net zo lang door tot alle koekjes zijn gebakken.
  6. Maak de icing door het poedersuiker met de melk te mixen in een kommetje. De icing moet niet zo dun zijn dan het van je lepel afloopt maar nog wel smeerbaar. Maak figuurtjes op de koekjes met een speciale frosting ‘pen’ of spuitzak. Na 10 minuten is de frosting hard geworden.
Delen: