Quinoasalade met rode kool en noten

Een heerlijk luchtige quinoasalade vol kleur

Kleurrijke kom quinoasalade

Ingredients

  • 250 g quinoa
  • 180 g rode kool
  • 50 g (wal)noten
  • 40 g honing
  • ½ komkommer
  • 280g koolrabi
  • 100 g wortel
  • 12 ml walnotenolie
  • 25 ml rodewijnazijn
  • 50 ml olijfolie
  • Zout, peper

Stappen

  1. Kook 1/3 quinoa in 2/3 water met een snuifje zout.
  2. Rasp (met een keukenrobot) de rode kool, wortelen, koolrabi en komkommer fijn.
  3. Roer de honing en rodewijnazijn in een mengkom totdat de honing is opgelost. Voeg de walnoot- en olijfolie toe. Roer goed, tot je een vinaigrette hebt.
  4. Van zodra de quinoa gaar is, giet je hem af en laat je hem op kamertemperatuur komen.
  5. Hier meng je dan de fijn geraspte groenten onder, samen met de vinaigrette en de noten. Kruid af naar smaak met peper en zout.
Delen: