- 250 g quinoa
- 180 g rode kool
- 50 g (wal)noten
- 40 g honing
- ½ komkommer
- 280g koolrabi
- 100 g wortel
- 12 ml walnotenolie
- 25 ml rodewijnazijn
- 50 ml olijfolie
- Zout, peper
Quinoasalade met rode kool en noten
Een heerlijk luchtige quinoasalade vol kleur
- 25 Min
Ingredients
Stappen
- Kook 1/3 quinoa in 2/3 water met een snuifje zout.
- Rasp (met een keukenrobot) de rode kool, wortelen, koolrabi en komkommer fijn.
- Roer de honing en rodewijnazijn in een mengkom totdat de honing is opgelost. Voeg de walnoot- en olijfolie toe. Roer goed, tot je een vinaigrette hebt.
- Van zodra de quinoa gaar is, giet je hem af en laat je hem op kamertemperatuur komen.
- Hier meng je dan de fijn geraspte groenten onder, samen met de vinaigrette en de noten. Kruid af naar smaak met peper en zout.