Quiche van aardappel en ui

dsc02354

Ingredients

BENODIGDHEDEN

 

  • oven
  • bakvorm 13 × 35 cm
  • keukenmachine of blender
  • 1 vel vegan kruimeldeeg
  • 4 sjalotten (in plakjes gesneden)
  • 3 of 4 middelgrote aardappelen geschild en in schijfjes
  • 300 gr zijden (silken) tofu
  • snufje kala namak (“zwart zout”)
  • snufje kurkuma poeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • zwarte peper
  • 5 el voedingsgist
  • 4 el soja-crème
  • olijfolie
  • verse rozemarijn takjes
  • 2 of 3 tl tijm

 

Recept van Spoon ’n Spice 

Stappen

  1. Kook de aardappelen ongeveer 4 tot 5 minuten, in kokend water voor.
  2. Snijd de ui, verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui aan tot ze glazig wordt.
  3. Doe de tofu, edelgistvlokken, knoflook, uipoeder, nootmuskaat, kurkuma, kala namak, zwarte peper en soja-room in de keukenmachine en meng tot een gladde massa.
  4. Verwarm de oven voor op 185 °C.
  5. Bekleed de bakvorm met bakpapier en het vel vegan kruimeldeeg.
  6. Maak in het midden van je bakvorm een rijtje met de aardappelen en leg de uien langs beide kanten.
  7. Giet het tofu-mengsel over de uien en strijk wat olijfolie over de aardappelen. Voeg de tijm en rozemarijn toe.
  8. Plaats in de oven gedurende ongeveer 30 tot 35 minuten.
  9. Serveer met een groene salade.
  10. TIP: Met dit recept maak je een quiche van 13x35cm. Als je een grotere of ronde vorm gebruikt, pas dan de hoeveelheden aan.
Delen: