- 3 wortelen
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 2 witte raapjes
- Halve knolselder
- 1 koolrabi
- 300 à 400g lams-stoofvlees
- 1tl curry madras
- 1tl komijn
- 1tl korianderpoeder
- 1el speltbloem
Lamsstoofpotje
Een nieuw top stoofpotje van Het Natuurhuis
- 120 Min
Ingredients
Stappen
- De wortelen mag u in grove stukken snijden samen met de knolselder, witte raapjes en koolrabi.
- Verwarm de oven op 150°C. Snipper de ui en plet de look. Zet een grote stoofpot op een zacht vuurtje. Hier mag u de ui in aanstoven. Van zodra deze glazig is mag u de geplette look er aan toevoegen. Stoof dit nog rustig verder.
- Zet een pan op het groot vuur en braad het lamsstoofvlees (of seitan) goed bruin. Als het stoofvlees mooi bruin ziet mag u de kruiden (curry madras, komijn en korianderpoeder) en het speltbloem (of vegabin) er aan toevoegen.
- Dit alles moet je even omroeren en van zodra je de kruiden goed ruikt mag je dit bij de ui doen.
- De gesneden groenten mogen nu mee in de grote stoofpot. Dit alles mag je onder zetten met water. Laat alles even opkoken en zet dan de stoofpot in de oven voor minstens 1u.
- Je kan als sidedish volkoren rijst gebruiken of ook met quinoa is dit gerechtje een topper.
Smakelijk!