Groene asperges met rode bietjes-rijst

Natuurhuis_Asperges_web

Ingredients

+/- 15 dunne groene asperges
1/2 gekookte rode biet
1 sjalotje
1/2 kopje groene paprika
1 kop gekookte bruine rijst
paar takjes verse koriander
zwarte peper en zout
eventueel beetje lookpoeder
bakolie met citroengras of een stukje gember

 

TIP: Geen liefhebber van koriander? Een paar takjes peterselie geven ook extra smaak!

 

Recept van Spoon ’n Spice 

Stappen

  1. Kook de rijst en zet opzij.
  2. Bak de asperges met plantaardige bakboter op middelmatig vuur, kruid ze goed af met de zwarte peper en beetje zout. Zet ze opzij als ze een korstje krijgen.
  3. Snij de ui in kleine stukjes.
  4. Snij de paprika en rode biet in blokjes.
  5. Verwarm de olie in een wokpan en fruit de ui aan.
  6.  Voeg de paprika en rode bietjes toe, maar hou ze nog wel krokant genoeg.
  7. Doe de gekookte rijst erbij, peper en zout en grof gesneden koriander.
Delen: