Granola met superfoods

Een lekkere crunch in je yoghurt, smoothie, platte kaas …

Granola-blog-1170x563

Ingredients

MIX I

  • 150g havervlokken
  • 75g hazelnoten
  • 100g amandelen
  • 75g gepofte quinoa
  • 50g lijnzaad
  • 50g zonnebloempitten
  • 50g pompoenpitten
  • 1tl kaneelpoeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl kardemonpoeder

 

MIX II

  • 50g gojibessen
  • 50g rozijnen
  • 50g moerbeien
  • 50g cranberries

 

MIX III

  • 3 el ahornsiroop
  • 4 el kokosolie
  • 5 el agavesiroop

Stappen

  1. Verwarm de oven op 180C°. Smelt mix 3 in een pannetje op het vuur. Neem een ovenschaal en leg bakpapier over de bodem.
  2. Meng mix 1 in een grote kom en voeg mix 3 bij mix 1 en verspreid over het bakpapier. Hou er rekening mee dat je het mengsel niet dikker dan een cm op het bakpapier legt. Anders wordt het niet lekker krokant. Als je nog over hebt neem je beter een 2de ovenschaal.
  3. Plaats in de voorverwarmde oven gedurende +/- 30 minuten. Let wel op dat je om de 10 minuten eventjes husselt. Elke oven verschilt en sommigen willen hun granola een beetje donkerder dan andere. Daarom raden we aan om tegen het einde van de tijd zelf even te kijken of de kleur naar wens is.
  4. Het krokante komt pas als je de ovenschaal uit de oven haalt. Wanneer de mengeling helemaal is afgekoeld krijg je pas echt die lekkere crunch. Nu is het tijd om mix 2 erbij te voegen! Meng alles nog eens goed door elkaar. Doe de granola in een gesloten potje, zo is hij ongeveer een week houdbaar.
Delen: