- 2 courgetten
- 500g aardappelen (vastkokend)
- 500g spruitjes
- Honing
- Boter
- Enkele takjes tijm
- Enkele walnoten
- Gratinkaas
Gevulde courgetten met aardappelen en spruitjes
- 30 Min
Ingredients
Stappen
- Spoel 500g spruitjes en snij onderaan het bittere hartje uit het spruitje: verwijder de onderkant en snij met een mesje een klein kegeltje weg onderaan.
- Breng gezouten water aan de kook. Voeg 500g vastkokende aardappelen toe in kleine stukken.
- Na drie minuten voeg je de spruiten toe in dezelfde pot: laat nog 12min koken.
- Snij 2 courgetten in de lengte doormidden. Schep het vruchtvlees en de pitjes eruit.
- Leg de helften van de courgetten in een ingevette ovenschaal.
- Verwarm je oven voor op 180°C.
- Smelt 50g boter met 2-3 eetlepels honing in een pannetje. Voeg de blaadjes van enkele takjes tijm toe.
- Meng je spruitjes, aardappelen, mengsel van honing en boter en enkele walnoten door elkaar.
- Vul de courgetten met dit mengsel.
- Strooi gratinkaas over de gevulde courgetten en zet in de oven voor 30-40min.