Gevulde courgetten met aardappelen en spruitjes

shutterstock_303656696

Ingredients

  • 2 courgetten
  • 500g aardappelen (vastkokend)
  • 500g spruitjes
  • Honing
  • Boter
  • Enkele takjes tijm
  • Enkele walnoten 
  • Gratinkaas

Stappen

  1. Spoel 500g spruitjes en snij onderaan het bittere hartje uit het spruitje: verwijder de onderkant en snij met een mesje een klein kegeltje weg onderaan.
  2. Breng gezouten water aan de kook. Voeg 500g vastkokende aardappelen toe in kleine stukken.
  3. Na drie minuten voeg je de spruiten toe in dezelfde pot: laat nog 12min koken.
  4. Snij 2 courgetten in de lengte doormidden. Schep het vruchtvlees en de pitjes eruit.
  5. Leg de helften van de courgetten in een ingevette ovenschaal.
  6. Verwarm je oven voor op 180°C.
  7. Smelt 50g boter met 2-3 eetlepels honing in een pannetje. Voeg de blaadjes van enkele takjes tijm toe.
  8. Meng je spruitjes, aardappelen, mengsel van honing en boter en enkele walnoten door elkaar.
  9. Vul de courgetten met dit mengsel.
  10. Strooi gratinkaas over de gevulde courgetten en zet in de oven voor 30-40min.
Delen: