- 2 koppen freekeh (opgelet: freekeh is niet glutenvrij)
- 1 kop belugalinzen
- 1 grote venkelknol
- 2 (bloed)appelsienen
- 2 eetlepels maple syrup
- olijfolie
- 1 theelepel graanmosterd
- 1 eetlepel appelciderazijn
- enkele takjes verse tijm
- peper
- zout
Freekehsalade met belugalinzen, venkel en sinaas
De feestdagen komen eraan. Hoog tijd om wat feestelijke gerechten op tafel te toveren. Deze salade is het perfecte voorgerechtje tijdens een kerstdiner. Je overtuigt er zelfs de grootste vleeseters mee.
- 30 Min
- 4 Personen
Ingredients
Stappen
- Laat de beluga linzen een nachtje weken in koud water. Giet de linzen af en spoel na. Kook ze gaar in ruim water.
- Kook de freekeh gaar volgens de verpakking. Laat zowel de linzen als de freekeh afkoelen.
- Snij de venkel in stukken en leg ze in een ovenschotel. Overgiet met een flinke scheut olijfolie en de maple syrup. Rooster op 180°C tot de venkel mooi goudbruin is.
- Snij de appelsienen in partjes (à vif) boven een kom zodat je het sap kan opvangen. Als alle partjes eruit zijn, knijp je de appelsien helemaal uit.
- Voor de dressing meng je ongeveer 4 eetlepels appelsiensap met 3 eetlepels olijfolie, de appelciderazijn, tijm, graanmosterd, peper en zout.
- Meng de dressing onder de freekeh en linzen. Werk je bordje af met de venkel, appelsienpartjes en enkele blaadjes tijm.