- Broccoli
- Sesamzaad
- 5 teentjes knoflook
- 3 el sojasaus
- 1 limoen
- 5 cm gember
Broccoli met soja en gember
Een umami topper
- 30 Min
Ingredients
Stappen
- Snijd een broccoli in kleine roosjes.
- Stoom ze in een stoommandje tot ze beetgaar zijn.
- Vervolgens rooster je 2 el sesamzaad in de pan.
- Zet het geroosterde sesamzaad apart en doe wat olijfolie in de pan.
- Snijd 5 teentjes knoflook in schijfjes en bak deze goudbruin in de pan.
- Haal je pan van het vuur, laat even afkoelen en voeg vervolgens 3 el sojasaus toe.
- Voeg het sap van 1 limoen toe en meng goed.
- Rasp een vijftal cm gember en duw de pulp door een zeef. Probeer zoveel mogelijk gembersap toe te voegen aan je pan.
- Vervolgens neem je de gestoomde broccoli, je giet er de dressing over uit je pan en je besprenkelt de broccoli met de sesamzaadjes en de knoflookschijfjes. Smakelijk!