Bloemkool taco’s

Als je bloemkool maar een saaie groente vindt, heb je haar vast nog niet geroosterd … Als je het juist doet is het namelijk écht een verwennerij!

Bloemkool taco's

Ingredients

1 bloemkool, in kleine roosjes

een halve rode kool

1 bosui

wat radijsjes

handjevol peterselie of munt

1 + 1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel appelazijn

1 theelepel chili

1 theelepel sesamzaadjes

1 theelepel komijn

hummus

tahini

zout

wraps of taco shells

Stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloemkoolroosjes met de olijfolie, chili, sesamzaadjes, komijn en zout en verdeel op een bakplaat. Rooster 35 minuten of tot de bloemkool krokant is.
  2. Versnipper met een keukenrobot de rode kool fijn. Meng met de gesneden bosui, radijsjes, peterselie, appelazijn en wat olijfolie.
  3. Besmeer de wrap of tacoschelp royaal met hummus, vul verder met de geroosterde bloemkool, de koolsla en besprenkel met tahini naar smaak. Lekker!!
Delen: