Cycle En Terre

Coöperatie met een hart voor zaadgoed

Cycle en Terre bestaat uit een 100-tal coöperanten, 6 werknemers, 5 bestuurders, 3 kwekers-zaadvermeerderaars en zo’n 100 detailhandelaars. Het is een groep gelijkgestemde zielen die ervan overtuigd is dat biologische en lokale zaadvaste rassen een essentieel onderdeel zijn van een gezond landbouwsysteem. Cycle en Terre vindt dat het zaaigoed deel uitmaakt van ons erfgoed. Dát willen ze beschermen.

De beste variëteiten voor onze streken

Cycle en Terre ontwikkelt zaadrassen van vaste variëteiten volgens de biologische richtlijnen in België en omringende landen. De selectie van de zaden is cruciaal om lokale variëteiten te bewaren, te verbeteren of om nieuwe zaden te creëren. De kruisbestuiving met partners, waarbij kennis en ervaringen worden uitgewisseld, is daarbij heel belangrijk.

Tijd voor eigen kweek

Cycle en Terre biedt een ruim aanbod aan zaden voor groenten, kruiden en bloemen. De kantoren, voorraden zaaigoed en sorteerruimten zijn gevestigd in Havelange. De gewassen staan in Buzin, een deelgemeente van Havelange. Je hoeft uiteraard niet zo ver te rijden want in onze winkels in Antwerpen en Merksem ontdek je een greep uit hun aanbod, waaronder peterselie, rode biet en pluksla. 

En denk eraan: je oogst wat je zaait. Dankzij Cycle en Terre teel je biologische gewassen van topkwaliteit uit de grond van je hart!